1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANDED! Kuidas tagada, et hilinenud lend ei rikuks festivalielamust?
NÕUANDED! Kuidas tagada, et hilinenud lend ei rikuks festivalielamust?

NÕUANDED! Kuidas tagada, et hilinenud lend ei rikuks festivalielamust?

Erinevad muusikafestivalid võivad saada suveaja kõrghetkeks, aga nendele jõudmine ei pruugi alati viperusteta sujuda. Möödunud suvel suutis vaid veerand Euroopa lennufirmadest tagada, et vähemalt 85% nende lendudest toimuksid õigeaegselt.

“Suvi on lennunduses kõige väljakutsete rohkem aeg ning erinevate lennufirmade ja –jaamade vahel valides tasub uurida nende hooajalist punktuaalsuse statistikat. Samas ei tohi ka ära unustada, et lennukatkestusi võib igal ajal ja igal pool juhtuda,” tõdeb lennuhüvitisettevõtte Skycop juht Marius Stonkus.

Tema sõnul on reisijal Euroopa Nõukogu lennureisijate õiguste määruse EC 261 kohaselt tühistatud, hilinenud või üle broneeritud lennu korral õigus saada kuni 600 euro suurune hüvitis.

2017. aastal läbis Euroopa lennujaamu rekordilised 10,6 miljonit inimest. Viimase 13 aasta kõige tormilisem reisijateveo kasv kulmineerus 30. juunil – päev enne seda, kui British Airways’i pardameeskond käivitas kahekuulise streigi. Et lennufirmade korduvate streikide ja lendude hilinemiste pärast oma lemmikartisti esinemisest mitte ilma jääda, jagab lennuhüvitisettevõtte Skycopi juht soovitusi kolme eelseisva festivali külastamiseks.

Tomorrowland, Boom, Belgia

Igal aastal külastab legendaarset Belgia muusikafestivali peaaegu 200 000 inimest. Brüsseli rahvusvahelise lennujaama (BRU) asemel tasuks valida väiksem Brussels South Charleroi lennujaam (BSCA), mis on Euroopa lennujaamade punktuaalsuse pingereas 6. kohal. Kuigi (BSCA) lennujaam asub Brüsselist kaugemal, jõuab nii hästitoimiva linnasisese kui –välise transpordiga mugavalt ja muretult sihtkohta. Järjekordade vältimiseks tasuks osta veebist 24-tunnine sõidupilet.

Järjekordade vältimiseks tasuks osta veebist 24-tunnine sõidupilet.

Festival Øya, Oslo, Norra

1999. aastal alguse saanud Norra suurimal festivalil Øya saab 7.-11.augusil nautida muusikat igale maitsele. Sel aastal on Øya esinejatenimistus artiste neo-punk bändist Arctic Monkeys’st kuni hingelise R&B lauljatari Jorja Smithini. Festival rõõmustab ka neid, kes telkimisest lugu ei pea. Nimelt toimub festival Oslo kesklinnas, kus on rohkelt ööbimisvõimalusi. Mullu jäid 80% saabuvatest lendudest Oslosse hiljaks, seega tasub tulihingelistel muusikafännidel festivalile juba mõned päevad varem kohale tulla.

Tulihingelistel muusikafännidel tasub tulla festivalile juba mõned päevad varem kohale.

Festival Sziget, Budapest, Ungari

8.-15.augustil aset leidvast Sziget muusika- ja kunstifestivalist on saanud Euroopa üks peamiseid suviseid kultuurisündmusi. Parim viis festivalile jõuda on läbi Budapesti Ferenc Liszti lennujaama (BUD), kust väljub liinibuss, mis viib otse Vabadussaarele. Eelmisel aastal jäi aga üle 30% lendudest BUD lennujaama hiljaks, mistõttu hindas globaalset digitaalset lennuinformatsiooni haldav agentuur OAG lennujaama ainult kahe tärniga viiest. Juhul, kui lend lükatakse edasi vähemalt kolm tundi, tühistatakse või broneeritakse üle, on reisijal õigus kuni 600 euro suurusele kompensatsioonile.

Head Uudised GoodNews