1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANDED I Kuidas muuta üürikorter hubaseks?
NÕUANDED I Kuidas muuta üürikorter hubaseks?

NÕUANDED I Kuidas muuta üürikorter hubaseks?

Üürikorterite turg on viimastel aastatel muutunud – pakkumisi tuleb aina juurde ning seetõttu on ka hinnatase muutunud madalamaks. Üheks teguriks võib kindlasti pidada Eesti geograafilist asukohta, mistõttu osa välisriikide tudengeid, kes varem soovisid Eestisse tulla õppima, samuti noori, kes tulid Eestisse tööle, on jäänud vähemaks võrreldes paari aasta taguse seisuga. See on ka üks põhjustest, miks üürikorterite pakkumiste arv on liikunud tõusuteel.

Seega aina olulisemaks muutub vajadus eristuda teistest üürikorterite pakkujatest. Kuidas aga eristuda kui pakkujaid on nii palju?

Foto: Freepik

Osa üürileandjaid on enda tühjaks jäänud korteri, mida nad ise ei vaja, üürile andnud. Või on näiteks võetud väikelaen ja sellega soodsa hinnaga kinnisvara soetatud. Väikelaen võib olla Kreditum.ee veebilehe kohaselt kuni 25 000 eurot – seega selle raha eest võib üht-teist leida või siis ise raha juurde pannes midagi kallimat osta. Igal juhul – kui antakse üürile korter, mida enam ise ei vajata või soodsalt soetatud korter, siis sageli tulevane üürileandja ei mõtle sellele, et korterisse võiks veel investeerida. Sõltub muidugi korterist, kuid kui see tundub normaalne, lisatakse kuulutus kinnisvaraportaali ja oodatakse huvilisi.

Samas võiks mõelda sellele, et tulevase üürniku jaoks on tegemist tema uue (küll ajutise) koduga. Seega peaks see olema sellises olukorras, et üürnik tunneks end selles koduselt ja hästi.

Üürikodu peaks olema sellises olukorras, et üürnik tunneks end selles koduselt ja hästi.

Foto: Shutterstock

Värskelt värvitud seinad ja laed

Kui seinad või laed vajaksid värskendust, siis võiks need tööd ette võtta. Üldjuhul ei ole tegemist suure kuluga, kuid see toob alati värskust korterisse, mistõttu võib see saada otsustavaks olukorras, kus inimesel on võimalik valida mitme üürikorteri vahel ja teised korterid näevad väsinud välja.

Renoveerimine ei pruugi kulukas olla, kuid annab olulise efekti. Kreditum.ee saab võrrelda erinevaid laenupakkumisi ja kui eelarves selleks vahendid puuduvad, siis ehk on siiski mõistlik teha kiiresti, enne üürniku saabumist korterile värskenduskuur, sest siis on võimalik ka üürihinda veidi kõrgemale seada.

Renoveerimine ei pruugi kulukas olla, kuid annab olulise efekti.

Foto: Freepik

Aksessuaarid

Lihtne viis üürikorteri hubaseks muutmiseks on lisada erinevaid aksessuaare. Kindlasti võiks kaaluda erinevate patjade ja pleedide lisamist diivanile. Samuti muudavad kardinad toad hubasemaks. Väiksemate korterite puhul võiks mõelda ruloode peale, sest kardinad võivad visuaalselt ruume väiksemaks muuta. Samuti vaibad muudavad ruumid õdusamaks, kuid siinkohal tuleks tähelepanu pöörata sellele, et osadel inimestel võib olla allergia ning nad eelistavad vaipkatteta ruume.

Foto: Freepik

Neutraalsed värvitoonid

Üürikorter võiks olla valdavalt neutraalsetes toonides – valge, beež, helehall vms. Kindlasti võib luua aksentseina värvilisema tapeediga või osa aksessuaare lisada rõõmsamates toonides, kuid ilmselgelt võib osutuda keeruliseks üürniku leidmine korterisse, mis on näiteks väga erksates toonides või vastupidi – liiga tumedates toonides.

Külaliskorterid on samuti üks viis, kuidas oma korteri eest raha teenida. Samas pikemaks ajaks korteri üürimine on lihtsam ja ajasäästvam üürileandjale, kuid sageli võib külaliskorterist saadav tulu olla suurem – sõltub muidugi ka korteri asukohast, olukorrast ja paljudest muudest näitajatest.

Foto: Freepik

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenuse reklaamiga. Vajadusel tutvu teenuse tingimustega ning küsimuste korral konsulteeri asjatundjaga.

Head Uudised GoodNews