1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANDED I Esemed, mis muudavad koolinoore päeva mugavamaks!
NÕUANDED I Esemed, mis muudavad koolinoore päeva mugavamaks!

NÕUANDED I Esemed, mis muudavad koolinoore päeva mugavamaks!

Käes on aeg mil õpilased peavad taas koolikotid välja otsima ja sinna vajalikud asjad varuma. Lisaks tavapärastele õpikutele, vihikutele ja kirjutusvahenditele on soovitav koolikotti varuda ka esemeid, mis muudavad koolipäeva mõnusamaks ja mugavamaks.

Veepudel

Piisavas koguses vee joomine on oluline igas vanuses kooliõpilase jaoks – see aitab säilitada keskendumisvõimet ja parandab üldist heaolu. Veepudelit saab päeva jooksul kraaniveega täita ja pole vaja pidevalt uusi plastikpudeleid juurde osta. Ka kehalise kasvatuse tundide jaoks on veepudel vajalik, et sportimise kõrval oleks piisavalt vedelikku tarbitud.

Piisavas koguses vee joomine on oluline igas vanuses kooliõpilase jaoks – see aitab säilitada keskendumisvõimet ja parandab üldist heaolu.

Käte desinfitseerimisvahend

Kuigi kätepesu seebi ja veega on endiselt kõige olulisem ja parim kaitse erinevate viirushaiguste vastu, siis on hea koolikotis omada ka käte desinfitseerimisvahendit ning seda just olukordadeks, kus kätepesu ei ole nii lihtne. Desinfitseerimisvahend, mis sisaldab vähemalt 60% alkoholi, suudab kiirelt hävitada suurema osa tavalistest bakteritest ja viirustest, sealhulgas ka need, mis põhjustavad külmetushaigusi ja grippi.

Foto: Freepik

Märkmik

Kuigi digivahendid on muutunud meie igapäevase elu osaks ja suur osa informatsioonist on veebis kättesaadav, siis klassikaline märkmik ja pliiats on endiselt omal kohal. Sinna on hea kirjutada olulisi mõtteid või kiireid märkmeid ning harjutada nimekirjade ja listide tegemist.

Foto: Freepik

Erinevad uuringud räägivad ka sellest, et märkmiku kasutamine aitab vähendada stressi, suurendada tootlikkust ja keskenduda olulistele ülesannetele. Lisaks on see ka tõhus vahend nii igapäevaste kui pikaajaliste eesmärkide saavutamiseks.

Juhtmevabad kõrvaklapid

Kiire tempoga koolielus aitavad juhtmevabad kõrvaklapid noortel vahetundide ajal lõõgastuda. “Tänapäevastel kõrvaklappidel on tasemel mürasummutus, mis võimaldab ka kõige valjemas keskkonnas aega iseendale võtta ja kuulata näiteks muusikat või podcaste,” ütleb tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina.

Tänapäevastel kõrvaklappidel on tasemel mürasummutus, mis võimaldab ka kõige valjemas keskkonnas aega iseendale võtta ja kuulata näiteks muusikat või podcaste.

“Näiteks Huawei FreeBuds 6i kõrvaklapid suudavad reaalajas kohandada mürasummutuse parameetreid 34 erinevas olukorras, jälgides müra iga 2,6 mikrosekundi järel ja kohandades parameetreid umbes sekundiga, et tagada sujuv mürasummutus vastavalt ümbritsevale keskkonnale,” toob Mishina näite.

Head Uudised GoodNews