1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. NÕUANDED I 5 kasulikku tööriista portreefotode täiustamiseks
NÕUANDED I 5 kasulikku tööriista portreefotode täiustamiseks

NÕUANDED I 5 kasulikku tööriista portreefotode täiustamiseks

Mobiilifotode kvaliteet pole tänapäeval enam kellelegi üllatuseks ning kaasaegsetest mobiiltelefonidest on saanud väärikad vastased professionaalsetele fotokaameratele, kui vaja on pildistada maastikke, arhitektuuri, loomi või inimesi. Telefonidesse ehitatud mitu kaamerat ning HDR-režiim aitavad tihti sellise klõpsu ära teha, et pane foto kas või kohe sotsiaalmeediasse üles. Vaieldamatult pildistatakse sotsiaalmeedia jaoks kõige rohkem inimesi või iseennast ning nendele, kes tahavad enda piltidest tavapärasest professionaalsemat muljet jätta, soovitab Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma rakendusi, mis aitavad lihtsa vaevaga tehtud portreefotosid retušeerida.

1. Visage

Tegemist on ühe täiuslikuma selfide parandamise äpiga, mis aitab portreelt eemaldada vistrikke või muid ebatasasusi, vähendada punasilmsust, valgendada hambaid, vähendada naha läikimist ning teha veel mitmeid muudatusi, et lõpptulemus võimalikult kaunis välja näeks. Rakendust on lihtne kasutada ning selle üks omapärasid on erinevate fototaustade valimise võimalus.

“Kui esimest korda selline tööriist kätte saada, siis tekib igaühes kiusatus minna lõpuni ehk proovida ühe foto peal ära kõik võimalused. Seda tasub vältida, sest ületöödeldud foto ei ole enam kaunis,” selgitas Aasma. “Pigem tasub proovida fotole peale vaadata objektiivse pilguga ning mõelda, mis on need elemendid, mis päriselt vajavad muutmist. Naturaalne ilu on olemas igas inimeses, seda ei ole vaja peita.”

2. Pixelmator

Tegu ei ole tasuta äpiga, kuid kes pildistab rohkem ning vajab portreede töötlust igapäevaselt, sel tasub rakendus endale hankida. Pixelmator on tööriist, mis võimaldab lisaks jume muutmisele, plekkide eemaldamisele, hammaste valgendamisele ning näiteks silmade teravustamisele veel ka mõningast fototöötlust – näiteks filtrite lisamist ning pildilt ebavajalike objektide eemaldamist.

“Pixelmatori abil on võimalik fotosid lihtsalt õigesse formaati lõigata ning endale sobivasse tonaalsusesse kujundada. Näiteks Samsungi uusima lipulaeva Galaxy S20 värviruum ja värvide kuvamine on väga täpne ning reaalsusele vastav, kuid maitsekas päikeseloojangu rõhutamine või sügavrohelise metsa kontrastsuse suurendamine järelfototöötluses on lubatud ning annab portree taustale veelgi rohkem sügavust ja salapära, mis toob esiplaanil oleva näo kenasti välja,” õpetas Aasma.

3. AirBrush

Airbrush on lihtsamat sorti rakendus, mis teeb kogu vajaliku töö kiirelt ja nurisemata ära. See võimaldab rakendada kõiki enamlevinumaid portreetöötluse võtteid, nagu akne eemaldamine, naha silendamine, hammaste valgendamine, kortsude retušeerimine, jume täiustamine ning palju muudki. Paljud kasutajad maailmas peavad seda üheks parimaks äpiks, mis lubab fotodele peale kanda isegi võltsmeiki, et kiirelt kena tulemus saavutada. Rakendus ise on tasuta, kuid mõningate võimaluste kasutamiseks tuleb need vidinad juurde osta.

4. Pixtr

Kes ei viitsi ise palju vaeva näha, aga tahaks ometigi enda pilti enne sotsiaalmeediasse üles panemist ilusamaks muuta, võiks katsetada Pixtr nimelist rakendust. Sellesse on sisse ehitatud ka “Auto-Fix” võimalus, mis tuvastab fotolt ise ebatasasused ning pakub ühe hetkega välja võimaliku lõpptulemuse. Kui see ei vasta päris täpselt ettekujutusele ideaalsest minast, siis võib loomulikult ka ise käed külge panna.

5. ModiFace Photo Editor

Mõnikord ei piisa ainult nahatooni ühtlasemaks muutmisest, vaid vaja on nina peenemaks muuta, silmi suuremaks teha või mõnda muud moodi fotol olevaid objekte töödelda. Siin tuleb appi ModiFace PhotoEditor, mis lubab teha natuke rohkem – korrigeerida nina ja lõuajoont, vajadusel vahetada kas või silmavärvi ning silmad säravaks muuta.

“Tänapäeval tehakse suurem osa selfisid telefoni esikaameraga, kuna need on muutunud väga headeks ning pakuvad telefoni tagakaamerale piisavat konkurentsi. Peohoos esikaameraga tehtud fotodel on aga üsna keeruline õiget pildistamisnurka sättida ning siin tulebki appi see rakendus, mis aitab kõik näojooned jälle õigesse proportsiooni sättida,” ütles Aasma.

Head Uudised GoodNews