1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NÕUANDED I 8 näpunäidet, kuidas kooliaasta alguselt säästa
NÕUANDED I 8 näpunäidet, kuidas kooliaasta alguselt säästa

NÕUANDED I 8 näpunäidet, kuidas kooliaasta alguselt säästa

Kooliaasta alguse tähistamine võib kujuneda kulukaks koos õppeaasta algusega kaasnevate kulutustega. Et väljaminekuid hajutada, plaani asjade ostmist juba varakult ning tee selgeks, kui palju sul on võimalik asjadele kulutada, milliseid kulutusi on võimalik edasi lükata. Selleks, et pidupäev tooks enam rõõmu kui tarbetuid ülekulutusi, on Citadele panga eksperdid koostanud loetelu praktilistest ostunippidest, mida arvesse võtta.

Koosta poenimekiri

Üks võimalus koolitee alguse peolaua ostukorvi maksumust vähendada on koostada toidunimekiri. Soeta poest tõesti vaid need asjad, mille oled menüü koostamisel üles märkinud. See meetod välistab spontaansed emotsiooniostud, mis võtavad üpriski suure osa sinu toidupoe arvest. Uuringud kinnitavad, et toidupoes ostukorvi sattuvast kaubast kuni veerand moodustab kaup, mida tarbija algselt osta ei planeerinud. Ära kuluta üleliigselt ka majapidamiskaupadele vaid jälgi nädala sooduspakkumisi.

Telli kaup koju

Kasuta võimalusel kojuveo teenust, sest nii saad vältida kaupluses sagimist ja pikki kassajärjekordi. Paljudele tarbijatele on see ka lisaväärtuseks, pakkudes võimalust aega kokku hoida. Toidukaupade koju tellimine annab võimaluse kaaluda põhjalikult iga eseme vajadust, mille paned e-poe ostukorvi. Kojuvedu on kujunenud nii populaarseks, et kohati on tarneajad pikenenud. Sellisel juhul tasub meeles pidada, et suured poed pakuvad kauba peale võtmise võimalust ka väljaspool kauplust, tellides selle eelnevalt e-poest.

Külasta kodukauplust ja liigu ainult mööda vajalikke vahekäike

Enne mõtle, mida sa poest vajad ja kus need asjad poes paiknevad. Koosta poenimekiri kaupade paiknemise järjekorras alustades sissepääsule lähemal asuvatest kaupadest. Iga poes leiduva vahekäigu läbivaatamine ei tule sugugi kasuks. Vältides riiulivahesid, kuhu sul tegelikult asja pole, vähendad ka planeerimata oste ning seeläbi toidukorvile kuluvat raha.

Kasuta iseteeninduskassat

Emotsiooniostude vältimiseks kasuta ostude eest tasumisel iseteeninduskassat. Nii saad ostukorvi pandud kaubad skaneerimisel üle vaadata ning vajadusel loobuda. Lisaks näed sel ajal ostukorvi väärtust ja saad seega paremini oma eelarve üle järge pidada.

Võrdle valmistoote ja selle koostisosade maksumust

Kui eesmärk on säästa siis on vaja veidi arvutada, kas valmistoode on soodsam kui toorained ja vastupidi. Tasub võtta minut aega ning kilohindu võrrelda. Suure tõenäosusega saad kõik koostisosad vähema või sama raha eest, lisandub vaid ajakulu. Siiski, teinekord võib olla kasulikum mõne hinnaalanduse kampaania raames ostetud valmistoit.

Toidupoes väldi tarbeesemete riiuleid

Mugav on osta kõik ühest kohast ja kui peopäev on ukse taga, kipuvad peotarbed iseenesest korvi hüppama. Tee teene enda rahakotile ja osta peotarbed spetsiaalsetest kauplustest, kus on laiem valik ja oluliselt soodsamad hinnad.

Õpeta ka lapsele rahaga ümberkäimist

Kooliteed alustavale lapsele on iseseivaks kasvamisel oluline õpetada raha väärtust. Määra lapsele näiteks nädala taskuraha, parim viis selleks on alustada sularaha kasutamisest sest nii näeb laps konkreetselt kui palju tal raha on ning kuidas see kulub. Aja möödudes avage lapsele isiklik arvelduskonto ja alustage pangakaardi kasutamist, õppige PIN-kood pähe ja selgitage, kuidas rahaga ümber käia. Citadele pangas on lapsele konto avamine tasuta ning kaardil puudub lapse 21. aastaseks saamiseni kuutasu.

Kasuta kaupluste püsikliendiprogramme

Kliendikaartide ja vautšerite kasutamine on raha kokku hoidmisel lihtne ja kasulik nipp. Paljud jaeketid pakuvad mobiilse kliendikaardi lahendust, mis juba sisaldab personaalseid pakkumisi. Mobiilsed sooduskupongid  võimaldavad sul saada osa erinevatest soodustustest ning personaalsetest pakkumistest. Kui oled Citadele panga klient siis vaata üle ehk oled kogunud piisavas koguses X REWARDS punkte, mille saad mõne kinkekaardi vastu vahetada.

Head Uudised GoodNews