1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. NELI NÕUANNET I Väga hea telefoni saab vaid paarisaja euro eest – kuidas valida parim
NELI NÕUANNET I Väga hea telefoni saab vaid paarisaja euro eest – kuidas valida parim

NELI NÕUANNET I Väga hea telefoni saab vaid paarisaja euro eest – kuidas valida parim

Kui telefonitootjad lasevad igal aastal välja laias laastus ühe tippmudeli ja see on ülejäänud aasta jooksul nende põhiline seade, siis soodsamate telefonide maailmas on olukord palju kirjum. Enamasti toovad suuremad ettevõtted aasta jooksul turule mitmeid soodsamaid mudeleid, mis on ka Eestis väga populaarsed. Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma toob välja olulisemad soovitused, mida soodsa telefoni valimisel silmas pidada.

„Meie A-seeria telefonid on pikka aega olnud Eesti müüdumate telefonide seas ja need on suunatud inimestele, kes ei taha uue telefoni eest nii palju maksta. Kui tipptelefoni ostab tõeline tehnoloogiahuviline, kes soovib vaid parimat, siis tavainimese jaoks piisab tihtipeale taskukohasemast mudelist, mis teeb põhilised asjad hästi ära. Alati tasub telefone omavahel võrrelda ja vaadata nende tehnilisi näitajaid, kuna tihtipeale saab sealt vajalikku infot, millise telefoni kasuks peaks otsustama,“ sõnas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Kui otsid taskukohase hinnaga telefoni, siis tuleks valikul pidada silmas järgmisi nõuandeid:

Aku suurus

See, et aku peaks ühe klassikalise tööpäeva ilma laadimata vastu, on kõigile oluline. Kuna soodsamad telefonid on tihtipeale väiksemad, siis on nende siis teinekord pandud ka väiksem aku. See ei pruugi olla iseenesest halb, kuna väiksem ekraan nõuab vähem energiat, aga võimalusel tasub eelistada suurema akuga mudeleid. Aku mahutavust mõõdetakse milliampertundides (mAh) ja 3000-4000 mAh aku on juba päris hea.

„Samsungi Galaxy A71 mudelil on isegi 4500 mAh aku, seega ei pea telefoni laadimise pärast liialt muretsema,“ sõnas Aasma.

Ekraan

Ekraanitehnoloogia on kallis ja see kipub olema koht, kus telefoni tootmises kokku hoitakse. Seetõttu tasub telefoni valides vaadata, mis resolutsiooni see pakub. Tänapäeval leiab soodsamate telefonide seast isegi üsna suure ekraaniga mudeleid, seega ei ole see omadus enam vaid tipptelefonide pärusmaa. Galaxy A51 telefonil on näiteks 6,5-tolline 2400×1080 resolutsiooniga ekraan.

Kaamerad

Hea kaamerakogemuse pakkumine soodsas telefonis võib samuti olla keeruline, kuna heade piltide tegemiseks läheb vaja häid kaamerasensoreid ja kvaliteetset tarkvara ning nende arendamine on taaskord kulukas. Võimalusel tasub telefoni valikul eelistada mudeleid, millel on tagaküljel rohkem kui üks kaamera. Nii on pildistamiseks rohkem võimalusi, näiteks kas teha foto lainurk- või zoom­-kaameraga.

Mälumaht

Kui muudes kohtades võib vaielda, kas suurem aku on parem ja milline kaamera teeb siiski kõige teravamat pilti, siis salvestusruumiga on olukord lihtne – rohkem on parem. Soodsate telefonide puhul võib mälumaht olla koht, kust hoitakse kokku ja telefoni mälu võib peale ostu märkamatult täis saada. Vähem kui 128GB salvestusruumiga ei tasu tänapäeval enam leppida. Tuleb arvestada, et sinna sisse peab mahtuma ka telefoni operatsioonisüsteem, seega ei ole kogu paberil nähtav salvestusruum lõpuks kasutamiseks vaba.

Head Uudised GoodNews