1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. MÕNUS TALVEPÄEV JÕGEVAL! Homme toimub Jõgeval külmalinna talvefestival
MÕNUS TALVEPÄEV JÕGEVAL! Homme toimub Jõgeval külmalinna talvefestival

MÕNUS TALVEPÄEV JÕGEVAL! Homme toimub Jõgeval külmalinna talvefestival

jõgeva16. jaanuaril leiab Jõgeva kultuurikeskuses ja Piiri pargis kruusaaugu ümbruses aset külmalinna talvefestival. Päeva mahuvad loengud ja käsitöö õpitoad, jääpurika kasvatamine, sportlikud mängud ning jõulukuuskede põletamine.

Mõnus talvepäev algab kell 11 Jõgeva kultuurikeskuses huvitavate loengute ja kasulike käsitöö õpitubadega. Loengus „Villaste kinnaste koidik” räägib Anu Pink käpikute ja kinnaste kudumise traditsioonidest ning ajaloost. Viltimise töötuba juhendab Janne Vaabla. Kõik huvilised on oodatud.

Talvenautlejatel tuleb aega varuda, sest lõbusaid ja kaasahaaravaid tegevusi jätkub terveks päevaks. Talvefestival Piiri pargis ja kruusaaugus on kavandatud kella kolmeks. Külalistele jagatakse sooja teed ja väikese lisatasu eest saab osta suppi. Eheda maitseelamuse saab aga lõkkes küpsetatud kartulitest „Jõgeva Kollane”. Kruusaaugu veerel toimuvad võistlused lastele ja täiskasvanutele. Kavas on rahvalikud tantsud Jõgevahe Pere tantsijatega ning jääpurika kasvatamine. Muusika valikuga loovad festivalimelu DJ Rein K ja Raiko Metsaste. Päeva juhib Raul Taul.

Sarnaselt mullusele on talvefestivalil kelgukoerad. Kelgurakendil saavad huvilised teha vinge talvise sõidu. Oma kelgukoertega tulevad Pärnumaalt Torist kohale Kersti ja Ain Reppo. Korraga mahub kelgu peale kolm last või lapsevanem koos lapsega. Kelkude ette rakendatakse Alaska haskid.Koerarakendiga sõidu hind on kaks eurot.

Jõgeva spordikeskuse eestvedamisel toimub talvine teatevõistlus. Võistlema on oodatud igas vanuses ja soost sõprus- või perekonnad. Lõbusad võistlused on jõukohased kõigile.

Festivali lõpetab tulesõu ja ühine pühadekuuskede põletamine.

Head Uudised GoodNews