1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Mine igale aastaajale vastu õige riietusega! Vaata, millised riided peavad olema iga naise garderoobis
Mine igale aastaajale vastu õige riietusega! Vaata, millised riided peavad olema iga naise garderoobis

Mine igale aastaajale vastu õige riietusega! Vaata, millised riided peavad olema iga naise garderoobis

Nelja aastaajaga käivad kaasas muutlikud ilmastikuolud. Selleks, et saaksid nautida nii tuulist ja vihmast sügist, päikeselist suve, tärkavat kevadet kui lumist talve, tuleks enda garderoobi lisada just need riided ja jalanõud, millest tuleb juttu järgmistes lõikudes. Ole valmis igaks ilmaks ja täienda oma garderoobi Kaup24 ja Hansaposti abiga. Telli kõik vajalik vaid paari klikiga ja naudi kiiret tasuta tarnet üle kogu Eesti!

Sügisele vastu vihma- ja tuulekindlate riietega

Sügise saabudes jääb suvi selja taha ja ilmad muutuvad jahedamaks. Aeg on riietuda soojalt ja ilmastikukindlalt. Sügisgarderoobi lahutamatu osa on korralik vihmamantel, mis hoiab ära sinu märjaks saamise. Õhuke vihmamantel sobib kasutamiseks ka suvisel ajal, kui ilmad on soojad, aga vihma sajab. Paksem, voodriga vihmamantel on hea ka hilissügiseks ning soojemaks talveks, kui ilmataat kostitab jaheda tuule ja vihmaga.

Õhuke vihmamantel sobib kasutamiseks ka suvisel ajal, kui ilmad on soojad, aga vihma sajab.

Vihmamantel
Foto: Freepik

Kui vihmamantel kaitseb märjaks saamise eest, siis spetsiaalsed tuulejoped, mis kannatavad ka hästi vihmasadu, hoiavad sind lisaks kõigele soojas ja tuule eest kaitstuna. Näiteks leiab sellise funktsiooniga jopesid Helly Hansen aga ka teiste tunnustatud spordi- ja vabaajariiete brändide valikust.

Küll aga ei piisa vaid ilmastikukindlast jakist, vaid oluline on mõelda ka jalanõudele. Kuivadeks suvepäevadeks pole paremaid jalanõusid kui vabaajajalatsid või moodsad saapad, aga vihmasteks päevadeks võib vaja minna ka kummikuid.

Seega sügiseks oled valmis, kui sinu garderoobis on olemas:

  • Pikk vihmamantel;
  • Tuule- ja vihmakindel jope;
  • Kummikud;
  • Vabaajajalatsid;
  • Moodne trench mantel kuivadeks sügispäevadeks.
Vihmariided (Foto Freepik)
Foto: Freepik

Soojalt aga moodsalt talvele vastu

Vahest võib tunduda lausa võimatu näha välja moodne ja püsida soojas. Tegelikult on see võimalik kui valida korralikust materjalist valmistatud riided, mis kaitsevad külma eest ja näevad head välja. Ajatuks esemeks on korralik täisvillane mantel ja soe sall ning müts, millega oma välimust täiendada ning pead ja kaela soojas hoida. Tuulisteks ja vihmasteks päevadeks varu parka või jope, mis kannatab hästi ka niiskust. Stiilseid valikuid leiab nii Didriksonsi, Adidas, Timberland ja teiste brändide valikust.

Tõmba jalga ilmastikule vastavad jalanõud – lumisele talvele võid vastu minna UGG-stiilis lumesaabastega või valida klassikalised kontsaga täisnahast saapad. Ära unusta sooje sokke ja vajadusel villaseid sokke, et enda varbad soojas hoida.

Punased kummikud (Foto Freepik)
Foto: Freepik

Stiilseks ja soojaks kontoristiiliks vali mõni pikema varrukaga kleit või kootud seelik ning kombineeri seda bleiseri või meelepärase kudumiga. Alati toimib ka teksade ja villase kampsuni kombinatsioon.

Kevadeks ja suveks vali helgetes toonides riided

Kevadel muutuvad ilmad järjest soojemaks ja pärast pikka talve tuleb välja ka päike. See on õige aeg, kui unustada tumedates toonides riided ja vahetada need helgete värvide vastu välja. Ilm võib sarnaneda varase sügisega ja seetõttu on olulisel kohal nii vihmakindlad riided kui ka tuule ja külma eest kaitset pakkuvad mantlid ja joped.

Naine mantliga (Foto Freepik)
Foto: Freepik

Suve saabudes tuleb välja otsida kübarad, kleidid, sandaalid ning ujumisriided. Täienda garderoobi linasest valmistatud rõivastega ning vali lendlevaid stiile soojadeks suveõhtuteks.

Ideaalseks suve garderoobiks vali endale:

  • Mugavad vabaajajalatsid ja lahtised sandaalid;
  • Lendlev pikk kleit;
  • Peakate: kübar või nokamüts;
  • Ujumisriided;
  • Õhuke jakk jahedateks õhtuteks;
  • Päikeseprillid.

Leia kõik moetooted Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest ning naudi rohket tootevalikut ja kiiret tasuta tarnet üle 20 € ostudele kogu Eesti piires!

Head Uudised GoodNews