1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Millal on vedrumadrats kvaliteetse une ja heaolu garantii?
Millal on vedrumadrats kvaliteetse une ja heaolu garantii?

Millal on vedrumadrats kvaliteetse une ja heaolu garantii?

Unel on otsene ja pikaajaline mõju sinu heaolule. See võib parandada nii sinu seesmist kui füüsilist tervist, normaliseerida immuuntervist, vähendada stressi ning tagada naudingu värskest ja energiast pakatavast enesetundest päeva alustamisel. Une olulisuse alahindamise puhul ei pöörata madratsile tähelepanu. Seega kui tunned, et on õige aeg madratsit vahetada või kui uni ei taga soovitud puhkust, siis võib olla õige aeg tutvuda peamiste madratsiomadustega ja selle mõjuga unele ja tervisele.

Foto: Shutterstock.com

Unel on otsene ja pikaajaline mõju sinu heaolule.

Vedumadratsite tüübid

Võimalus valida erinevate madratsitüüpide vahel annab sulle valiku leida madrats, mis sobib kõige paremini sinu kehale. Vedrumadratsid on kõige populaarsemad. Need jagunevad vedrubloki- ja vedrutaskutemadratsiteks. Esimene variant on tehtud omavahel seotud vedruderidadest, seega kui inimene lamab pikali, siis ei kaota madratsid oma kuju, on olemuselt kõvemad ning sobivad rohkem neile, kes on suurema kehakaaluga. Kuid hiljuti on vedrutaskutega madratsid saanud tarbijatelt palju tähelepanu, sest need paistavad silma suurepärase elastsuse ja kohandatavusega vastavalt kehakaalule ja –kujule. Vedrud on mässitud individuaalsetesse taskutesse, mis pakuvad kehale tuge just nendes piirkondades, kus on kõige suurem koorem, tagades seega suurepärase mugavuse ja kohandatavuse. Seega loob madrats, mis tagab sellised äärmiselt olulised omadused, märkimisväärsed olud imepäraseks une kvaliteediks.

Foto: Shutterstock.com

Miks peaksid valima taskuvedrudega madratsi?

Ühtlaselt jaotatud raskus ja elastsus

Väga sageli võib madrats, mis on liiga pehme või liiga kõva, muuta magamise ebamugavaks või aja jooksul isegi häirituks. Seega on väga oluline valida madratsi kõvaduse-pehmuse tasakaal, mis looks soovitud toe sinu ainulaadsele kehale. Edasijõudnud madratsitootmistehnoloogia ja koostöö tervisespetsialistidega võimaldavad tagada tänapäeva madratsitele suurepärased omadused. Üks kõige mitmekülgsemaid madratsisorte on taskuvedrudega madrats. See kohandub täielikult erinevate inimeste kehakaalu ja kehajoontega, tagades regulaarse toe selgroole, ning võimaldab lihastel lõdvestuda. Magamise mugavus ja rahulik uni on tagatud ka pikema aja jooksul. Tänu positiivsetele terviseomadustele ja kõrgele mugavustasemele soovitatakse taskuvedrudega madratseid isegi patsientidele, kes kannatavad puusa-, õla- või seljaprobleemide käes. Kui soovite rohkem teada saada tervise ja madratsite kohta, võite lugeda seda huvitavat uuringut.

Lisaks tagavad vedrutaskutega madratsid korrektse toe kehale hoolimata magamisasendist. Kvaliteetne vedrutaskutega madrats saab hakkama nii kõhuli, selili kui ka külili magamisasendiga. Lisaks kui sa ei maga voodis üksi ning su kaaslase kaal on erinev, siis tagavad vedrutaskud mugavuse mõlemale hoolimata erinevusest keharaskuses. Madrats, mis imendab liigutused täiuslikult, ei kanna neid edasi põhja kaudu lähedal lamavale kaaslasele ja võimaldab mõlemal magada öö läbi ühegi häirimiseta.

Foto: Shutterstock.com

Parem õhuringlus

Kui sul on magades liiga palav või ärkad ja keha higistab, võib probleem seisneda õhuringluses. Kui õhk ei liigu, tõuseb kehatemperatuur järjest üles ja hakkad higistama. Üks väga olulisi vedrutaskutega madratsite omadusi on suurepärane õhuringlus keha ümber. Seda tüüpi madratsispiraalid võimaldavad õhul vabalt ringi liikuda ega hoia kuumust, ennetavad keha higistamist ega tekita hallitust.

Kui soovid hea kvaliteediga madratsit säilitada nii kaua kui võimalik, siis tuleks loomulikult mõelda õigetesse voodikatetesse investeerimise peale. Korralikult valitud voodikate ei pikenda ainult madratsi eluiga, vaid kaitseb seda kahjulike bakterite, hallituse ja isegi tolmulestade eest. Seetõttu on voodikate teine oluline valik oma magamistoa loomisel. See pole mitte ainult vahend otseselt une kvaliteedi tõstmise jaoks. See säästab ka madratsit ja muudab voodi üllatavalt ilusaks. Seega on see ka stiilimoment, kui tahad anda magamistoale eksklusiivse väljanägemise. Erinevate kangaste, värvide ja mustrite valik võimaldab luua kõige ootamatuma või rahustavama ilme magamistoas. Seega võid tunda end voodikatete valimise juures vabalt ja väljendada ennast, luues soovitud meeleolu.

Foto: Shutterstock.com

Kui sa soovid hea kvaliteediga madratsit säilitada nii kaua kui võimalik, siis tuleks loomulikult mõelda õigetesse voodikatetesse investeerimise peale.

Pikaealisus

Vedrumadratsid on samuti kõrgelt soositud oma pikaealisuse poolest. Madratsi kujundamise juures on kasutatud edasijõudnud tehnoloogilisi lahendusi, et säilitada madratsi kuju mitmeteks aastateks (sõltuvalt kasutamisest ja hooldamisest tuleks madratseid vahetada vähemalt 8-10 aasta tagant). Seega ei pea muretsema tooteomaduse ega kvaliteedilanguse üle. Lisaks tuleks madratsi funktsiooni pikendamise jaoks pöörata seda regulaarselt ümber – vähemalt iga poole aasta järel, pöörates madratsi peatsiosa jalutsisse.

Kuidas valikut tehes mitte segadusse sattuda?

Vedrumadratsite vahel valimine võib segadusse ajada. Isegi sama tüüpi madrats võib olla erineva kõvadusega, tehtud erinevate omadustega materjalidest ja erineda üsna palju hinnas. Seega peaksid mõtlema, milline madrats on sinu ja su magamisasendi jaoks kõige sobilikum.

  1. Võrdle oma unistuste madratsit vana madratsiga. Kui oled otsustanud madratsit vahetada, siis on ilmselt vana puhul midagi, mis sind häirib. Ilmselt pole sa praeguse unekvaliteediga rahul. Analüüsi, mis sulle praeguse madratsi puhul ei meeldi ja mida sooviksid muuta. Pööra tähelepanu nendele asjadele uut madratsit valides.
  2. Sea endale eelarve. Madratsid on erinevates hinnaklassides. Hind sõltub kvaliteedist, mugavusest ja muudest omadustest. Seega tuleks enne madratsi valimist seada endale hinnaklass, mis oleks sinu jaoks mugav ostu tegemise puhul. See vähendab pakkumiste arvu ja muudab kõige sobilikuma toote valimise lihtsamaks.
  3. Küsi spetsialistidelt. Kuigi võib tunduda, et me kasutame madratsit iga päev ja veedame enamiku ajast magades, ei pruugi me siiski teada nende kohta sama palju kui spetsialistid. On oluline teada, kuidas see mõjutab une kvaliteeti, eriti kui räägime asjast, mida kasutad magamiseks aastakümne jooksul. Seega räägi enne lõppotsuse tegemist spetsialistiga, kes võib sinuga jagada kõige olulisemaid madratsiomadusi ja aitab just sinu jaoks õige madratsi leida.
Head Uudised GoodNews