1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lux Expressiga reisijate arv ületas miljoni
Lux Expressiga reisijate arv ületas miljoni

Lux Expressiga reisijate arv ületas miljoni

Käesoleval aastal on Lux Expressi bussidega reisinud nii Eesti kui ka rahvusvahelistel liinidel kokku juba miljon inimest.

Nõudlus kvaliteetse bussitranspordi järele kasvab nii Eesti siseliinidel kui ka rahvusvaheliselt ning iga nädal kasutab Lux Expressi busse ligi 60 000 inimest. Eesti siseliinidel sõitis Lux Expressiga 668 tuhat inimest ning 417 tuhat reisijat sõitis Eesti suurima bussiettevõtte bussidega väljaspool Eestit.

“Järjest enam eelistatakse kaasaegseid busse autosõidule. Eesti ja ka rahvusvahelistel liinidel on bussi mugavus äärmiselt oluline ning inimesed on märganud, et kaasaegsed bussid on mugavuse poolest võrdväärsed sõiduautoga, kuid kingivad autojuhile vaba ajakasutuse ja reisijatele lisaturvalisuse,” sõnas Lux Expressi omanik Hugo Osula.

Mugavuse kõrval on bussireisijale Osula sõnul oluline paindlikkus. “Reisija ei soovi sättida oma päevaplaane bussi- või rongigraafiku järgi ning seetõttu otsime pidevalt lahendusi, et meie sõidugraafikud vastaksid võimalikult hästi reisijate nõudlusele,” rõhutas Osula.

Kuigi Eesti ühistransporditurg on järjest kasvanud, on bussiettevõtete suurimaks konkurendiks endiselt auto. “Eesti bussireisija hindab kvaliteeti ning on nõus auto koju jätma vaid siis, kui buss on mugav. Tajusime seda trendi varakult ja tegime ka vastavad sammud. Nüüd keskendume sellele, et meelitada bussidesse veelgi rohkem ärieesmärkidel reisijaid,” lubas Osula. Tema sõnul hindavad reisijad võimalust kasutada reisi aega auto juhtimise asemel kvaliteetsemalt – töötamiseks, meelelahutuseks või puhkamiseks.

Head Uudised GoodNews