1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Lõuna-Eesti politseimajades on täna lahtiste uste päev
Lõuna-Eesti politseimajades on täna lahtiste uste päev

Lõuna-Eesti politseimajades on täna lahtiste uste päev

28. detsembril kutsub politsei külastama kogu perega Lõuna-Eesti politseimaju, kus saab tutvust teha politseitöö köögipoolega.

Lõuna prefekt Vallo Koppel sõnas, et esmakordselt viis aastat tagasi toimunud lahtiste uste päev sai alguse soovist tuua talvisel koolivaheajal politseinike ja piirivalvurite töö nii lastele kui ka nende vanematele uudistamiseks kätte.

„Lahtiste uste päeval saavad huvilised põhjalikuma ülevaate politsei tegevusest, töövahenditest ja –võtetest. Ajapikku on uuenenud politseinike ja piirivalvurite sõidukipark ning lisandunud mitmeid töövahendeid droonidest elektrišokirelvadeni. Soovi korral saab ise järele proovida näiteks sedagi, kuidas passib selga märulipolitsei vorm või uurida, milline vahe on patrullibussil, kaalubussil, konvoibussil ja kriminalistikabussil,“ kirjeldas politseijuht ja julgustas politseile külla tulema.

Lõuna prefektuuri lahtiste uste päev 28. detsembril:

Tartu politseimaja hoovis kell 11-13: sõidukite väljanäitus (sissepääs sisehoovi Riia tänava väravast)

Tartu politseimaja saalis etteasted:

11.15-11.30 märulipolitsei töö ja varustus

11.30-11.45 politsei erivahendid käeraudadest šokirelvani

11.45-12.00 Kahoot viktoriin lastele (nutitelefonides)

12.15-12.30 märulipolitsei töö ja varustus

12.30-12.45 politsei erivahendid käeraudadest šokirelvani

12.45-13.00 Kahoot viktoriin lastele (nutitelefonides)

Viljandi politseimajas (Pargi 1, Viljandi), Jõgeva politseimajas (Suur 1, Jõgeva), Põlva politseimajas (Võru 12, Põlva), Valga politseimajas (Puiestee 4, Valga) ja Võru politseimajas (Räpina mnt 20a, Võru) toimuvad 28. detsembril kõigile huvilistele ekskursioonid kell 12-13, mille käigus näidatakse kaasaegsete politseisõidukite võimalusi, tutvustatakse teenistuskoera tööd, uudistada saab arestimaja kambreid, ülevaade antakse politsei erivahenditest ning kriminaalpolitsei töö telgitaguseid valgustab kriminalist.

Head Uudised GoodNews