1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Loodushoiu Fondi soovitus uueks aastaks: kodud jäälillevabaks!
Loodushoiu Fondi soovitus uueks aastaks: kodud jäälillevabaks!

Loodushoiu Fondi soovitus uueks aastaks: kodud jäälillevabaks!

Juhtimaks tähelepanu kodude energiatõhususe tõstmise võimalustele, lisandusid Loodushoiu Fondi digilillede valikusse jäälilled.

Jäälilled tekivad aknale siis, kui õues on miinuskraadid, aga toas on mure soojapidavuse ja õhuniiskusega. „Jäälilled on küll imekaunid, aga viitavad kahjuks sellele, et kütame õueõhku ja uuristame auku oma rahakotti,“ selgitas jäälillede seost energiakuludega Loodushoiu Fondi juhatuse liige Pille Ligi. „Seega mida paremini me oma majasid soojustame ja õhuniiskust vähendame, seda haruldasemaks jäälilled muutuvad. Eks nende õige koht olegi tänapäeval postkaardil.“

Loodushoiu Fond, kes müüb oma tegevuse toetamiseks näiteks digitaalseid varsakapju, kullerkuppe ja meelespäid, lisas aasta lõpus tootevalikusse ka jäälilled. Digitaalse jäälille ost võiks olla lubadus või meeldetuletus endale või sõbrale, et algaval 2023. aastal muudetakse kodu õhukindlamaks ja vähendatakse niiskust, hoidmaks nii kokku küttekuludelt.

Häid praktilisi soovitusi selleks tutvustab Pille Ligi Loodushoiu Fondi blogis. „Lisaks traditsioonilistele akna toppimistele ning uute akende kasutamisele aitavad soojakadu vähendada näiteks isolatsioonikiled, argoongaas akende vahel ja õhksoojuspumba kuivatamisrežiim kütmisrežiimi asemel,“ tõi ta välja.

  • Foto: Loodushoiu Fond

    Jäälilli saab osta Loodushoiu Fondi e-poest.

Head Uudised GoodNews