1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. LÖÖ KAASA! Tuhanded eestlased loobuvad nädalavahetuseks nutitelefonist
LÖÖ KAASA! Tuhanded eestlased loobuvad nädalavahetuseks nutitelefonist

LÖÖ KAASA! Tuhanded eestlased loobuvad nädalavahetuseks nutitelefonist

no-smartphonesFacebookis levib “Nutipuhkuse” nimeline algatus, millega liitunud 1300 inimest on lubanud alanud nädalavahetusel nutitelefoni kasutamisest loobuda.

Ürituse algataja, Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul vaatavad noored päevas oma nutitelefoni sadakond korda, kulutades sellele kuni viis tundi.

“Kui kasvõi üheks nädalavahetuseks juhe niiöelda seinast välja tõmmata, siis saame aru, kui palju me tegelikult nutiseadmetest sõltume. Ühest küljest hindame, kui mugav oli äpiga taksot tellida, teisalt on palju asju, milleks peaks telefoni käest panema. Näiteks teatrietenduseks, õhtusöögiks lähedastega või lihtsalt keskendumiseks ühele tegevusele korraga,” ütles Seliov.

“Nädalavahetuseks nutiseadmest loobumine on väljakutse iseendale. Kui väga on vaja helistada, siis võib sahtlipõhjast vana nuputelefoni välja otsida, aga muidu võiks proovida kaks päeva ilma hakkama saada. Nutiseadmeta nädalavahetus võib kujuneda tavapärasega võrreldes palju pikemaks ja tegevusterohkemaks,” kutsus Seliov inimesi üles end proovile panema.

Nutipuhkus toimub 10. ning 11. detsembril ja seda on Facebookis jagatud 5700 korda. Nutiseadmest on lubanud üheks nädalavahetuseks loobuda 1300 ning seda kaalub 2600 eestlast. Eestis on kõigist telefonikasutajatest nutiseade ligi 70 protsendil.

Head Uudised GoodNews