1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. LÖÖ KAASA! Matk Rummu karjääri veealuse maailma kohal on võrratu seiklus
LÖÖ KAASA! Matk Rummu karjääri veealuse maailma kohal on võrratu seiklus

LÖÖ KAASA! Matk Rummu karjääri veealuse maailma kohal on võrratu seiklus

Rummu avastusretkMatkajuht Osaühing korraldab 3. aprillil kell 19-21.30 avastusretke Rummu veealuste metsade ja majade kohal. Puuladvas tukkuv haug, alt möödalibisev majakatus, hõljumine 8 meetri kõrgusel veekogu põhjast — seda kõike saab näha ja kogeda valgusparvelt.

Rummu on üks legendaarne koht nii ajaloos, turismis kui kas sukeldumises. 1938. aastal avati seal vangilaager, kus vangide tööjõudu kasutati kivimurrus “Vasalemma marmori” kaevandamiseks. Vangla suleti alles 2013. aasta 1. jaanuaril. Juba enne vangla sulgemist lõpetati aga karjäärist vee väljapumpamine ning see täitus allikavetega. Veetaseme tõusuga jäid vee alla nii hooned, okastraataed, ekskavaator ja mets.

Ka kõige kuumemal suvepäeval ei tõuse selle 44-hektarilise kristallselge veega järve temperatuur üle 18-20 kraadi. Praegu on järv Eesti sukeldumisparadiis.

“Meie teeme videvikus sellest veealusest maailmast “ülelennu”. Liugleme tulede valgel üle pisi-Atlantise katuste, üle veealuste metsade ja honnete. Roheliste-valgete tulede valgel kiikame roostikku ja paeranniku alla. Tule, me ootame sind koos seiklema!,” kirjeldavad korraldajad seiklust.

Matka toimumisajaks on seega 3. aprill 2017, kogunemine on kell 19:00 ja kogunemiskoha koordinaadid saadetakse registreerunutele. Matka pikkus on kuni 5 kilomeetrit, kestvus kuni 2,5 tundi, hind 35 eurot inimene ja kohtade arv maksimaalselt 35 osavõtjat.

Mida kaasa võtta, mida selga panna? Ilmastikule vastav, kihiline riietus, müts, kindad, veekindel saabas või kummik. Istumise alla penotükk või pleed. Väikesesse kotti soe jook termoses, oma soovi järgi midagi näksida. Kaasa võib võtta ka otsmikulambi.

Regamiseks klikkige Facebookis sündmuses nupule “Osalen” ja seejärel saatke kiri oma kontaktide ja osalejate arvuga aadressile: info@matkajuht.ee või helistage numbrile 56678113. Ainult sel viisil regamine tagab koha matkal.

Head Uudised GoodNews