1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Lapsevanemad saavad vajadusel tehnoloogia abiga jälgida lapse asukohta reaalajas
Lapsevanemad saavad vajadusel tehnoloogia abiga jälgida lapse asukohta reaalajas

Lapsevanemad saavad vajadusel tehnoloogia abiga jälgida lapse asukohta reaalajas

Findmykidsi koostatud uuringust selgub, et Eesti lapsevanemad usaldavad laste turvalisuse tagamiseks olulisel määral tehnoloogiat. Lapsevanemad saavad tehnoloogia abil jälgida lapse asukohta reaalajas, kuulata lapse telefoni ümbritsevaid helisid ja määrata rakendustele kasutamise tunnid või blokeerida teatud rakendusi.

Eesti lapsevanemad usaldavad laste turvalisuse tagamiseks olulisel määral tehnoloogiat.

Vanemliku järelevalve lahenduste pakkuja Findmykidsi poolt läbi viidud uuring näitab, et 74% lapsevanematest eelistab olukorras, kus laps öösel mobiilimänge mängib, määrata lapse telefonile konkreetsed mängimise kellaajad ja piirata rakenduste kasutamist välistel kellaaegadel. Lisaks on 49% lapsevanematest valmis laskma oma lastel tavapärasest hiljem õues mängida, kui nad saavad nende asukohta rakenduse kaudu jälgida.

Pereterapeut Ilona Gassmann sõnas, et lapsevanemad on tehnoloogiaga kursis ja mõistavad, kui oluline on tehnoloogia kasutamine nende laste turvalisuse tagamiseks. „Uued vanemliku järelevalve rakendused ei paku mitte ainult turvatunnet, vaid soodustavad ka laste iseseisvust, võimaldades vajadusel vanematel neid virtuaalselt jälgida. See tasakaal on tänapäeva kiiretempolises maailmas, kus turvalisus ja iseseisvus peavad käima käsikäes, ülioluline,“ ütles Gassmann.

Uued vanemliku järelevalve rakendused ei paku mitte ainult turvatunnet, vaid soodustavad ka laste iseseisvust, võimaldades vajadusel vanematel neid virtuaalselt jälgida.

Üheks selliseks rakenduseks on Eesti turule tulnud Findmykids, mis on loodud selleks, et pakkuda lapsevanematele meelerahu täiustatud laste turvafunktsioonide abil. Rakendus võimaldab vanematel jälgida oma lapse asukohta reaalajas, kuulata lapse telefoni ümbritsevaid helisid, aktiveerida telefonis olev valju signaal ja kontrollida rakenduste kasutamist, määrates mängude mängimise tunnid või blokeerides teatud rakendusi. Lisaks teavitab rakendus lapsevanemat näiteks kui laps lahkub määratud piirkonnast, tagades, et vanemad on alati kursis oma lapse asukoha ja tegevusega.

Rakendus võimaldab vanematel jälgida oma lapse asukohta reaalajas, kuulata lapse telefoni ümbritsevaid helisid, aktiveerida telefonis olev valju signaal ja kontrollida rakenduste kasutamist, määrates mängude mängimise tunnid või blokeerides teatud rakendusi.

Erinevalt teistest vanemliku järelevalve rakendustest, on Findmykids ainulaadne selle poolest, et laseb lapsevanematel kuulata lapse telefoni ümber olevaid helisid. Uuringust ilmnes, et 66% lapsevanematest sooviksid kasutada sellist võimalust juhul, kui nende laps ei ole õigel ajal koju jõudnud ja ei vasta kõnedele. Kuid näiteks kiusamise probleemi puhul eelistab vaid 18% vastanutest telefoni ümbritsevat heli kuulata. See näitab, et enamik lapsevanemaid on teadlikud isiklikest piiridest ja kasutavad tehnoloogiat ainult äärmuslikul vajadusel.

  • Uuringu tulemustega saab lähemalt tutvuda siin.
Head Uudised GoodNews