1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Kuidas valida sobivat voodit ja garanteerida hea uni
Kuidas valida sobivat voodit ja garanteerida hea uni

Kuidas valida sobivat voodit ja garanteerida hea uni

Hea uni sõltub tegelikult paljudest erinevatest tegurites, kuid üheks olulisemaks on kindlasti kvaliteetse ja piisavalt suure voodi kasutamine. Eestlaste seas on järjest populaarsemaks valikuks saamas kontinentaalvoodi koos oma kindlate eelistega. Seega kui sind ei rahulda enam magamine lihtsalt diivanvoodil, siis peaksid kaaluma kontinentaalvoodi soetamist, mis garanteerib mugava magamise ja meeldiva une.

Millised on kontinentaalvoodite suurused ja omadused?

Voodi suurus on tavaliselt peamiseks valikukriteeriumiks, millele voodite müük keskendub ja mille põhjal peaks ostja voodi sobivust hindama. Olgu siinkohal ära toodud Rume kontinentaalvoodite kolm põhilist suurust, mis peaks igati katma kõigi paaride vajadused.

 

Foto: Rume

Kontinentaalvoodi 160×200 cm mõõtudega sobib ideaalselt väiksemasse magamistuppa. Kindlasti ei saa selle voodi kohta öelda, et ta oleks väike, sest tegemist on siiski kaheinimesevoodiga, kuid selle voodi kasutamine eeldab paaridelt magamisel teineteise läheduse aktsepteerimist või selle täielikku nautimist. See voodi on sobiv valik ka ühele inimesele, kes armastab voodis üksi tõeliselt laiutada.

Rume poolt pakutav kontinentaalvoodi 180×200 cm mõõtudega sobiv samuti väiksemasse magamistuppa, kuid annab oma täiendava suurusega siiski paaridele rohkem ruumi end vabana tundmiseks.

Foto: Kontinentaalvoodi Rume e-poes

Kõige suurem versioon Rume poolt pakutavates vooditest on kontinentaalvoodi 200×200 cm mõõtudega ja see sobib “elukutselistele laiutajatele” ning annab võimaluse rahulikult magada ka partneri kõrval, kes on öösiti harjunud vähkrema ja end pidevalt pöörama. Selle voodi valimisel tuleks siiski meeles pidada, et üldiselt eeldab see suurema magamistoa olemasolu.

Üheks oluliseks kontinentaalvoodi omaduseks võib pidada selle all asetsevat pesukasti. Ehkki kontinentaalvoodi ise võtab oma mõõtmetega tihti olulise osa magamistoast aitab pesukast samas seda ruumi muul moel efektiivsemalt kasutada. Näiteks sobib pesukast ideaalselt erinevate patjade või tekkide hoidmiseks ja voodipesukomplekt on tänu kontinentaalvoodi pesukastile alati voodi läheduses ja käepärast võtta.

Foto: Pesukastiga kontinentaalvoodi Rume e-poes

Muud põhjused, mis võivad sinu und mõjutada

Kindlasti ei ole une kvaliteet seotud ainult voodi omadustega ja hea une saavutamiseks tuleb tihti süvenenult otsida häiritud une juurpõhjuseid. Näiteks pidev väsimus, kuid sellele vaatamata kehv uni võib olla põhjustatud mõnest terviseseisundist. Väsimuse pakett aitab neid põhjuseid õnneks kiiresti ja täpselt selgitada.

Eesti kliimas on häiritud une põhjuseks tihti ka hoopis magamiseks ebasobiv ruumi temperatuur või kehv õhukvaliteet. Ka nendele muredele on olemas lahenduse kliimaseadmete või kvaliteetsete õhupuhastite näol.

Loomulikult peaksid alati arvestama ka oma madratiste kvaliteediga ja mõtlema kas voodipesuna kasutatavad kangad on sinu jaoks sobivad või tekitavad ärritust ja häirivat tunnet, mis ei lase hästi uinuda.

Kui oled leidnud lahendused oma unekvaliteedi tõstmiseks või taastamiseks on uni taas rahulik ja unenäod värvilised. Mis võiks olla meeldivam kui ärgata hommikul täielikult välja puhanuna ja energilisena olles valmis vastu minema uue päeva väljakutsetele. Isegi kvaliteetse unega kaasneva unenäo lahti mõtestamine võib nii olla elamus omaette.

Head Uudised GoodNews