1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Kuhu sõita talvekuudel?
Kuhu sõita talvekuudel?

Kuhu sõita talvekuudel?

Kuhu sõita talvekuudelVõib-olla ei ole sügis see periood, mil just sina reisida sooviksid. Võib-olla sooviksid lennumiile ja hotelliöid koguda hoopis siis, kui meie kodumaad katab lumevaip ja Jõuluvana su heategusid ja patte üles loetleb? Pole probleemi, ka sinu jaoks on soovitused olemas.

Detsembrikuu reisisoovitused 
 
Detsembri alguses ja kohati ka novembris võtavad Euroopa suurlinnades võimust jõuluturud. Turud täis piparkooke, auravat glögi ja tõelist jõulu lõhna, on ideaalne paik, kus täita tühimikke jõuluvana kingikotis. Lisaks on paljud linnad ehitud maaliliste tulukeste ja jõulukaunistustega. Paljud muidu karmid ja kõledad linnatänavad muutuvad kui võluväel talvevõlumaadeks.

Kohe jõuludele järgneb aastavahetus, mil saadetakse ära vana aasta ja antakse lubadusi uuele. See on pidu täis ilutulestikku, šampust, häid toite ja parimat seltskonda. Aastavahetuse pidu oma parimatega mõnes maailma suurlinnas on aga klass omaette. Olgu peo asukohaks siis Suures Õunas asuv Times Square koos oma langeva diskopalliga või kultuuripärl Praha koos tuledesäras lossiga. Ka paljudes hotellides toimuvad oma aastavahetuspeod, seega isegi kui reisid üksi, siis sellel õhtul sa seda ei ole.

Detsembrikuuga algab ka Kariibide hooaeg ja üheks variandiks nende troopiliste saarte avastamiseks on minna kruiisile. Tänapäeva kruiisilaevad on kui ujuvad linnad ja igavust nendel tundma ei pea. Olgu Su sooviks minna teatrisse, uisutama, ujuma või proovida kätt hoopis klaasipuhumises – nendes laevades ei ole see probleemiks.

Talvel on hea aeg seigelda ka kaugele põhja. Norra, Rootsi ja Soome põhjapoolseimad tipud on ideaalsed paigad ühe kauneima loodusnähtuse, virmaliste, vaatamiseks. Väga omapärane ja kindlasti külastamist väärt paik on ka Island, kus lisaks virmalistele saab supelda termaalbasseinides ja matkata vulkaanide jalamil.

Veel mõned paigad, kuhu detsembrikuus sõita võiks:

Dominikaan
Costa Rica
Austraalia
Kuuba
Saksamaa

Reisimõtteid jaanuarikuuks 

Meie tähistame uue aasta tulekut detsembri viimasel päeval. Hiina uus aasta tuleb aga natukene hiljem ja on üldjuhul ka sümboolsema tähendusega kui meie aastavahetuse pidustused. Mõnel aastal langeb suur pidu jaanuarikuu viimastele päevadel, mõnel jälle veebruarikuu keskpaika. Aastal 2014 saabub see sellisel maagilisel kuupäeval nagu seda on 31. jaanuar. Lisaks Hiinale tähistatakse aastavahetust samal ajal Hongkongis, Vietnamis, Taiwanis, Indoneesias ja suurte hiinalinnadega paikades nagu London ja San Fransisco.

Jaanuar on aasta parim aeg suusapuhkuseks. Just selles kuus on lumi kõige paremas konditsioonis – ilmad parajalt külmad ja päike ei käi veel niivõrd kõrgelt, et lumi pudruks muutuks. Üldjuhul on just jaanuar see kuu, kui kõik suusaässad oma suuskadelt tolmu maha pühivad ja mägedel tuld annavad. Hinnatase paljudes kuurortides on küll võrreldes märtsiga kõrgem, kuid suusaelamus selle võrra vingem.

Matkajatel tasub ette võtta trett Costa Ricale, sest just jaanuar on üks selle sihtkoha kuivemaid kuid. Costa Rica on ideaalne sihtkoht – midagi leiab endale nii päikesejänku, kultuurihuviline kui ka matkasell ning tegemist on piisavalt väikese maalapikesega, et seda kõike ühe reisi jooksul nautida. Tõeline kõik ühes sihtkoht!

Veel mõned paigad, kuhu jaanuarikuus sõita võiks:

Mehhiko
Barbados
Lõuna-Aafrika
Kambodža
Austria

Kuhu sõida veebruaris? 

Elu on festival ja eriti veel veebruarikuus! Just aasta teisel kuul toimuvad iga-aastased suured pidustused – Rio karneval Brasiilias ja Veneetsia karneval Itaalias. Mõlemad on täis unustamatuid elamusi ja hommikutundideni kestvaid pidusid. Tantsi jalad villi keset Rio de Janeiro kuuma ööd või peitu müstilise maski taha seilates romantilistel Veneetsia kanalitel.

Veebruar on tähtis kuu ka loodusele. Mehhikos kogunevad kokku miljonid monarhliblikad, et alustada teekonda põhja poole. Tegemist on maailma suurima putukate migratsiooniga ja võib kindel olla, et see on sõnatuks tegev vaatepilt. Sama uskumatu on ka umbes kahe miljoni roosa flamingo kogunemine Keenias.

Maailma kõige seiklusjanulisemad ja natukene nupust nikastanud surfarid võtavad suuna Amazonase jõele. Just selle maailma pikkuselt teise jõe suudmest saab igal aastal alguse pororoca laine. See on Atlandi ookeanilt tulev tõusulaine, mis võib liikuda kuni 800 km ülesvoolu. Alates 1999. aastast on korraldatud ka pororocal surfamise võistlusi. Ei tasu vist toonitada, et tegemist on tõeliselt ohtliku ettevõtmisega.

Veel mõned paigad, kuhu veebruarikuus sõita võiks:

Kuuba
India
Tai
Filipiinid
Hawaii, USA

Lisainfot leiab SIIT!

Nüüd ei ole jälle muud teha, kui kohvrid pakkida ja maailma avastama minna. 
Estravel

Head Uudised GoodNews