1. Avaleht
  2. Reis
  3. Kuhu minna puhkusele? Malagas ja Alicantes ootavad sind uued elamused
Kuhu minna puhkusele? Malagas ja Alicantes ootavad sind uued elamused

Kuhu minna puhkusele? Malagas ja Alicantes ootavad sind uued elamused

Paljud peavad Hispaaniat oma teiseks koduks ja naasevad siia aastast aastasse külastades oma lemmikranda, restorane ja poode. Malaga ja Alicante tõmbavad reisijaid ligi suurepärase ilmaga aastaringselt.

Kui sa aga tunned, et soovid seekord näha midagi uut, siis vaata järele, mida kõike uut on sel aastal nendes päikeselistes sihtkohtades kogeda.

Proovige õhtusöögiks midagi erilist

Hispaania rannikul tekkinud uusi baare ja restorane. Malagas võiksite külastada Rootsi paari juhitud restorani Dynamit, kus pakutakse kvaliteetset klassikalist Euroopa kööki. See hubane koht on alates avamisest eelmisel aastal saanud kiidusõnu nii oma meeldiva atmosfääri ja personali kui ka loomingulise toiduvalmistamise eest.

Malagas asub ka Kala Guadalmar. See ilus rannarestoran avati eelmisel aastal ja seal on suurepärane terrass, kus saab nautida toitu ja jooke. Restoranis pakutakse kvaliteetseid mereande ja külalist rõõmustab ulatuslik kokteilide nimekiri. Seal toimuvad isegi regulaarsed elava muusika üritused, juhuks kui soovid romantiliselt õhtut veeta.

Malaga (Foto Pixabay)
Malaga
Foto: Pixabay

Kui soovid rohkem peeneid maitseelamusi, siis broneeri laud Alicante restoranis Espacio Montoro, soovitab Finnair oma pardaajakirjas Bluewings. Selle loominguline menüü, suurepärane suvine veinivalik ja mõnus õhkkond meelitavad külalisi kogu Euroopast. Siin pakutakse rahvustoitu ja traditsioonilisi roogasid, toitu serveeritakse väga uhkelt.

Haruladsed kohvimaitsed

Alicantes saab nüüd proovida ka vähemtuntud Venezuela maitseid. Sabolé on kohvik ja baar, mis pakub traditsioonilisi Lõuna-Ameerika hõrgutisi, näiteks maisijahust pannkooke arepa. Menüüs on palju suupisteid, neid saad valida siis, kui ei ole väga näljane, ning palju magustoite ja maiustuste variante piimakokteilidest vahvliteni.

Kui te ihkate Malagas midagi magusat, siis minge La Berlinariasse. See on läbinisti ahvatlev sõõrikupood. Võite proovida valge šokolaadi ja vaarika kombinatsiooni või kookosemaitselist «Bounty» magustoitu. Muidugi pakutakse ka head Itaalia kohvi ja kokteile.

Veri kehas liikuma

Olete nii palju söönud, et vajate nüüd aktiivset puhkust? Proovige mõnda uut aktiivsemat elamust ja saavutage puhkuse ajal hea füüsiline vorm.

Jalgrattamatkad on kõikjal populaarsust kogunud ja Malaga ei ole selles küsimuses mingi erand. Üks populaarsemaid rattasõidu sihtkohti on praegu Montes de Malaga looduskaitseala, mis pakub kauneid vaateid, head vaheldust maastikul ja suurepäraseid võimalusi peatuda ja keha kinnitada. See võib kõlada nagu ajaviide, millega tegelevad ainult äärmiselt heas vormis inimesed, kuid sa võid valida elektrirattatuuri ja muuta selle enda jaoks veidi lihtsamaks.

Jalgrattur
Foto: freepik.com

Kui tunned, et sulle sobib kõndimine, võid liituda Los Montes de Malaga giidi juhitud matkaga. See on heaks vahelduseks väga populaarsele Caminito del Rey’le ja pakub imetlemiseks teistsuguseid maastikke. Ekskursioonid on ka veidi lühemad ja kestavad vaid umbes neli tundi. Võrdluseks: Caminito del Rey matkadele kulub terve päev.

Alicantes võiksite proovida rannajoogat. Imelised liivarannad on ideaalne koht, et teha head trenni või lihtsalt lõõgastuda. Alicante Natural pakub õuesõppekursusi, mis ei nõua kogu hooajaks pühendumist, ja on isegi võimalusi, kus saate joogat teha kogu perega!

Jooga
Foto: freepik.com

Kultuurielamused Hispaanias

Alicantes tasub kindlasti külastada vabaõhukino Cines Costa. Filme vaadatakse tähistaeva all, seega on linastusajadüsna hilised. Samuti tasub märkida, et enamik filme on hispaania keele dublaažis, kuid see on suurepärane võimalus õppida uusi sõnu ja saada eriline, kaasahaarav kultuurielamus.

Kes on huvitatud kunstist, eriti just , peaksid aga proovima «Joonista oma Picasso» kursust Malagas. Kahe tunni jooksul saate ülevaate Picasso kasutatud tehnikast ning valmistate tema stiilis omaenda maali. Kursus toimub kunstnikule pühendatud muuseumi lähedal, nii et saate ühendada inspiratsiooni kogumise külastuse oma maalikursusega.

  • Finnairiga saab reisida Tallinnast Malagasse. Edasi-tagasi lend hinnaga alates 227 eurot.
  • Kõige soodsam lend Tallinnast Alicantesse ja tagasi maksab sama palju – 227 eurot.
Head Uudised GoodNews