1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Koolipoiss tegi Eesti rallifännidele lauamängu
Koolipoiss tegi Eesti rallifännidele lauamängu

Koolipoiss tegi Eesti rallifännidele lauamängu

Sügisel Viimsi keskkooli 11. klassis õpinguid jätkav 17-aastane Henri Ääremaa sai Eesti rallifännide rõõmuks valmis kaasakiskuva teadmistepõhise lauamängu “Autoralli ümber maailma”.

“Mängu sünni juures said kokku kaks poolt: koolis oli vaja teha loovtöö ja ma ise olen päris suur ralli- ja ralliajaloofänn, aga samas ka geograafiahuviline,” rääkis autor. Esimese hooga tootis noormees 10 mängukomplekti, millest kaks said kingituseks autori iidolid Ott Tänak ja Martin Järveoja. “Ülejäänud eksemplarid said sõprade seas kohe popiks ja nii mõtlesingi, et eestlaste suurt rallihuvi arvestades võib mäng veel paljudele meeldida,” selgitas Ääremaa lauamängu arengulugu.

Korraks tekkis ka lootus, et mäng õnnestub saada WRC ametlike fännitoodete nimekirja, kuid see plaan jäi kahjuks siiski katki. “Seetõttu ei ole ma lauamängu praeguses kaasajastatud versioonis kasutanud WRC sümboolikat ega sõitjate fotosid. Samas pinge sellest ei vähene ja seda ma luban, et rallisõbra jaoks on äratundmist ja mängurõõmu kõvasti,” on autor tulemusega rahul.

“Tegelikult võivad selles mängus nii-öelda kiiresti võidu suunas kihutada ka need, kel rallist algteadmisi ei ole – mängija saab ise valida küsimusetüübi ja valikus on ka omajagu otseselt ralliga mitteseotud küsimusi,” räägib autor, kelle sõnul eeldavad umbes kaks kolmandikku küsimusi ralli- ja üks kolmandik geograafiateadmisi.

Komplektis on kokku 361 mängukaarti, millest 237 ralliteemalist küsimuskaarti, 112 maade küsimuskaarti ja 12 tiimi-/sõitjakaarti. Korraga saab osaleda kuni neli mängijat ja üks mäng kestab ligi 30 minutit.

Mängu saab soetada Allaboutrally.ee e-poest ja Alexela Tikupoisi tanklast.

Head Uudised GoodNews