1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Kõige turvalisemad ja levinumad maksemeetodid online teenuste pakkujate juures
Kõige turvalisemad ja levinumad maksemeetodid online teenuste pakkujate juures

Kõige turvalisemad ja levinumad maksemeetodid online teenuste pakkujate juures

Online teenuste laialdase populaarsuse tõttu ei saa paljud selliste teenuste tarbijad jätta kasutamata võimalust ka pakutavaid tooteid osta või teenuseid kasutada. Selleks on aga online teenustel vajalik klientidele pakkuda sobivaid makselahendusi.

Mõnel juhul on erinevate online maksemeetodite pakkumine lausa eluliselt oluline. Playin veebilehel nimetatud parimate online kasiinode jaoks on erinevate sissemakse meetodite pakkumine oma klientidele kriitiline ja näiteks Olybet kasiino pakub Eesti klientidele koguni 12 erinevat moodust deposiidi tegemiseks.

Klientide jaoks on oluline loomulikult, et kasutatavad maksemeetodid oleksid võimalikult turvalised. Loomulikult peaksid pakutavad makselahendused olema ka piisavalt levinud. Vaatame lähemalt millised on online teenuste pakkujate poolt pakutavad kõige turvalisemad ja levinumad maksemeetodid.

Deebet- ja krediitkaardid

Deebet- ja krediitkaardid on populaarsed makseviisid kogu maailmas. Krediitkaardifirmad, nagu MasterCard, Visa, Interac ja Maestro, suudavad oma teenusega hõlbustada nii kohalikke kui ka rahvusvahelisi tehinguid.

Deebet- ja krediitkaardid väljastavad üksikisikutele tavaliselt nende pangad, et aidata neil raha oma kontolt välja võtta, sularahata makseid sooritada ja veebis ostude tegemiseks kasutada. Need kaardid on kasutamiseks saadaval kõigile, kellel on olemas aktiivne pangakonto.

Pangakaartide kasutamise miinuseks on aga nende ülekandega seotud piirangud. Teatud pangad ei luba krediitkaardiga raha kanda isiklikult pangakontolt näiteks online kasiino kontole. Seetõttu peaksid kliendid enne krediitkaardiga tehingute tegemist tutvuma oma panga teenuste kasutamise reeglitega.

Krüptorahakotid

Krüptovaluutade ja plokiahelate populaarsuse kasvuga ei saa keegi tänasel päeval enam eitada, et krüptomakse on üks turvalisemaid makseviise. Teatud riigid on isegi ametlikult lubanud krüptovaluutade kasutamist tehingute tegemise vahendina. Selle põhjuseks on eelkõige krüptovaluutade nagu Bitcoiniga seotud kõrge turvalisus.

Krüptovaluutas teostatud maksed on tavaliselt piisavalt kiired ja nõuavad minimaalseid teenustasusid. Nad pakuvad ka isikuandmete turvalisust, hoides mõlemad pooled (nii makse saatja kui ka vastuvõtja) anonüümsena.

E-rahakotid

Enamik online kasiinosid ja veebipoode kasutab ühe võimalusena ka e-rahakoti maksemeetodit. E-rahakottide kasutamine on universaalne trend, kuna selle kaudu maksete sooritamine on kiire, turvaline ja lihtne. Kuigi teatud ülekanded võivad nõuda veidi kõrgemaid tehingutasusid, proovivad e-rahakotid tasusid üha enam ja enam võimalikult minimaalseks muuta.

E-rahakottide parimateks näideteks on PayPal (tänapäeval juhtiv e-rahakott maailmas), EcoPayz, Skrill, Neteller ja Paysafecard.

Tavalised pangaülekanded

Paljud veebis oma teenuste pakkujatest aktsepteerivad ka lihtsalt tavalisi pangaülekandeid. Selle makseviisi sooritamise jaoks vajalike rangete nõuete tõttu tagab see kõrge turvalisuse.

Sellisena peetakse seda ka üheks kindlasti kõige turvalisemaks raha sissemakse ja väljamakse sooritamise meetodiks. Kuigi see on turvaline ülekande tegemise võimalus, võib teatud tehingute sooritamiseks kuluda kuni seitse päeva. Tehingutasud arvestatakse tihti ka ülekantud summa pealt.

Vautšerid ja ettemaksukaardid

Enamik Euroopast kasutab seda maksemeetodit. Enamik online kasiinosid on tuttavad ka vautšerite ja ettemaksukaartidega. Seda makseviisi kasutatakse laialdaselt selle kõrgetasemelise turvalisuse ja pettuse vastase kaitse tõttu. Vautšerite ja ettemaksukaartide üks peamisi eeliseid on see, et need on odavamad ja nende tasud on väiksemad kui krediit- ja deebetkaartidel.

Kasutada on erinevat tüüpi ettemaksukaarte. Võid kasutada virtuaalseid, ühekordselt kasutatavaid ja taaslaetavaid kaarte. Need kaardid ei nõua aktiivset pangakontot. Seega on kõik sinu rahalised vahendid alati sinu kontrolli all.

Enne online keskkonnas makse sooritamist või teenuse kasutamiseks konto avamist, tasuks alati kontrollida, et pakutavad maksemeetodid on sinu jaoks piisavalt turvalised ja saad neid tehingute tegemiseks kasutada.

Head Uudised GoodNews