1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. KINGIIDEE! Poodidesse jõudis eksklusiivne DVD-kogumik “Eesti muld ja Eesti Ruja”
KINGIIDEE! Poodidesse jõudis eksklusiivne DVD-kogumik “Eesti muld ja Eesti Ruja”

KINGIIDEE! Poodidesse jõudis eksklusiivne DVD-kogumik “Eesti muld ja Eesti Ruja”

Fotod: Sterotek Film

Tänavu augustis Tallinna Lauluväljakul toimunud Ruja taasühinemiskontserdist „Eesti muld ja Eesti Ruja“ on ilmunud mahukas, kolmest DVD-st koosnev kogumik. Kaante vahelt leiab muusikadokumentaali „Eesti muld ja Eesti Ruja“ täispikkuses kontserdil kõlanud laulud ning filmist välja jäänud intervjuud ja katkendid proovidest.

“Tegemist on ideaalse kingitusega Ruja muusika austajale, kuna DVD-dele on jõudnud unikaalne materjal, mis ei jäta külmaks ilmselt ühtegi Eesti rokiklassika fänni,” ütles filmi tegevprodutsent Aleksander Ots. “Tänu kogumikule avaneb võimalus Ruja kontserdist osa saada ka neil, kes suvel Lauluväljakule ei jõudnd ning neile, kes kohapeal kaasa elasid, pakub see kindlasti taasavastamisrõõmu.”

Tegemist on ka ainulaadse võimalusega piiluda Ruja proovisaali ja lavatagusesse ning saada aimu kuidas Eesti roki rajaleidja legendistaatusesse jõudis. „Loodame väga, et oleme selle kogumikuga talletanud killukese eesti rokiajalugu ka tulevaste põlvede jaoks, sest oleks äärmiselt kahju, kui Ruja ühel hetkel lihtsalt aegade hämarusse kaoks,“ lausus Ots.

„Ruja muusika on nurgakiviks Eesti rokile, just intelligentsele rokile, kus kõik on läbimõeldud ja komponeeritud ning ei mängita lihtsalt noote maha, vaid tehakse sellest nii suur elu ja surma sündmus, et lausa kõhe hakkab,“ ütles filmis üks kontserdi solistidest Kristjan Kannukene.

Kadri Voorandi üllatuseks on noorema generatsiooni seas palju inimesi, kes Rujat ei teagi. „Ja see on ikkagi viga! See viga tuleks nüüd parandada,“ sõnas Voorand.

Lisaks Kannukesele ja Voorandile saavad filmis sõna ka teised solistid Ott Lepland, Priit Võigemast, Robert Linna ja Karl Vilhelm Valter ning loomulikult  kõik kontserdil osalenud Ruja liikmed, Rein Rannap, Jaanus Nõgisto, Tiit Haagma, Andres Põldroo ja Jaan Karp, samuti nendega laval koos esinenud muusikud ja ka publik.

Kaante vahelt leiab ka 84-leheküljelise fotoraamatu koos laulusõnade ja asjaosaliste tsitaatidega.

DVD-kogumik on müügil raamatupoodides üle Eesti.

Muusikadokumentaali „Eesti muld ja Eesti Ruja“ on tootnud Sterotek Film. Režissöör Tarvo Mölder, toimetaja Kaidi Klein, tegevprodutsent Aleksander Ots, produtsent Eero Nõgene.

Head Uudised GoodNews