1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Jõuluhittide topist: ülimalt populaarseks on osutunud Sipsiku teemalised tooted
Jõuluhittide topist: ülimalt populaarseks on osutunud Sipsiku teemalised tooted

Jõuluhittide topist: ülimalt populaarseks on osutunud Sipsiku teemalised tooted

Prisma Peremarketi hankedirektor Tõnis Tomingas toob välja selle aasta enim nõutud jõulukingitused ning võrdleb Eesti inimeste ostuharjumusi eelmise aastaga.

„Loomulikult on jõuluostukorvi topis ülekaalukalt mänguasjad – suured pehmed loomad, erinevad L.O.L ning Nerf brändi mänguasjad ning lauamängud, näiteks Scrabble ja Pictionary Air,“ avaldab Prisma hankedirektor Tõnis Tomingas. Ülimalt populaarseks on osutunud Sipsiku teemalised tooted, näiteks Sipsiku CD-d, raamatud ja mänguasjad. Kuid unustada ei saa ka selle aasta absoluutset hitti – PlayStation 5, Tomingase sõnul saabus oodatud konsoole piiratud kogus, mis said väga kiiresti müüdud. Küll aga on lootust, et lisakogus PlayStation 5 konsoole jõuab müügile juba uue aasta alguses.

„Eelmise aastaga võrreldes on jõuluostude seas toimunud kahes tootegrupis suur kasv,“ sõnab Tomingas. Nimelt näitavad tänavu kõige suuremat kasvu infotehnika tarvikud. Seejuures enim nõutud on JBL kõlarid, kõrvaklapid ning veebikaamerad. „Esile saab tõsta ka suuremat huvi lasteraamatute ning eriti tegelusraamatute vastu,“ lisab Tomingas.

Prisma e-poes on esikohal toidukaubad. Kusjuures domineerivad puu- ja juurviljad, lihatooted ning kauasäilivad toiduained. „Populaarsed on praktilised tooted, näiteks maskid, patareid, taskulambid, küttepuud ning süütetarvikud,“ avaldab Tomingas. Prisma andmetel on samuti aina kasvav huvi valguskettide, jõulujookide ja pisikeste maiustuste vastu. E-Prisma mänguasjade valikust on suur huvi näiteks Duplo moodulmaja vastu.

„Aasta lõikes on meie poodidest kõige ülekaalukamalt ostetud nii ühekordseid meditsiinilisi kui ka erinevatest materjalidest korduvkasutatavaid kaitsemaske.“

Statistika järgi on enim pühadeostlejaid kauplustes 23. detsembril. „Sellel aastal ohutuma ostlemise tagamiseks on kõik Prisma kauplused perioodil 18.-24 detsember ööpäevaringselt avatud. Pikemad lahtiolekuajad võimaldavad teha sisseoste ka hilisõhtul või varahommikul, mil poes on tavalisest vähem inimesi. Tänu avaratele riiulivahedele on võimalik hoida ka turvalist distantsi,“ sõnab Tomingas.

Prismast ostetud jõulukingituste TOP 10

1. Lauamäng Pictionary Air

2. Lauamäng Scrabble

3. L.O.L brändi mänguasjad

4. Suured pehmed loomad

5. Nerf brändi mänguasjad

6. Lasteraamatud

7. Pehme mänguasi Sipsik

8. Raamat Sipsik

9. CD Sipsik

10. JBL kõlarid

Head Uudised GoodNews