1. Avaleht
  2. Reis
  3. HULL SEIKLUS I Tõnis Milling sõidab üksi jalgrattaga maailmale ringi peale
HULL SEIKLUS I Tõnis Milling sõidab üksi jalgrattaga maailmale ringi peale

HULL SEIKLUS I Tõnis Milling sõidab üksi jalgrattaga maailmale ringi peale

Mai alguses hüppab Eesti üks populaarsemaid õhtujuhte ja pulmaisasid Tõnis Milling rattasadulasse, et teha ühe aastaga ihuüksi tervele maakerale ring peale.

Seiklus nimega RingiRatast kestab 365 päeva, mille käigus kavatseb Tõnis Milling rattal läbida ligikaudu 34 000 kilomeetrit. „Reisikaaslasteks on mul vaid mu ustav jalgratas ja telk. Kuigi suund on selge, ei ole mul õrna aimugi, kus ma õhtul öömaja leian või telgi püsti panen. Ka napi varustusega saab rännata ja unustamatuid kogemusi saada,“ selgitab Milling.

Tõnis plaanib tänulikult vastu võtta kõik kohalike küllakutsed. „Reisi käigus saan oma silmaga näha, kuidas mujal maailmas päriselt elatakse, mida süüakse ja mõeldakse. Loodan kohtuda huvitavate inimestega, et kuulda nende lugusid ja küsida, mis teeb neid õnnelikuks,“ sõnab Tõnis.

Tõnis Millingu sõnul saab igaüks ise luua ägedaid seiklusi, mida on aastate pärast uhke lastelastele jutustada. „Loodan, et see reis tekitab inimestes huvi ka ise säästvalt ja põnevalt rändama minna,“ lisab Milling.

Tõnis Milling plaanib iga päev sõita 100-200 kilomeetrit läbi väikeste külade ja linnade. Teekond viib teda 35 riiki: Eesti, Läti, Leedu, Venemaa (Kaliningrad), Poola, Saksamaa, Holland, Belgia, Prantsusmaa, Hispaania, Portugal, Ameerika Ühendriigid, Uus-Meremaa, Austraalia, Indoneesia, Singapur, Malaisia, Tai, Birma, Bangladesh, India, Pakistan, Hiina, Kõrgõzstan, Tadžikistan, Usbekistan, Türkmenistan, Iraan, Aserbaidžaan, Gruusia, Türgi, Bulgaaria, Rumeenia, Ungari ja Slovakkia.

Seiklust toetavad Fenix Adventure, Matkasport, Moomoo, Fotoluks ja Arigato. Seiklust saab jälgida Fenix Adventure’i Facebooki-lehel.

Head Uudised GoodNews