1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Go Rail langetab Eesti-siseste rongipiletite hinda
Go Rail langetab Eesti-siseste rongipiletite hinda

Go Rail langetab Eesti-siseste rongipiletite hinda

Foto: Go Rail
Foto: Go Rail

Raudteel rahvusvahelist reisijatevedu korraldav AS GoRail langetab alates 1. augustist Eesti-siseste rongipiletite hinda, luues riigisiseseks reisimiseks soodsa eritariifi. Kehtima hakkab see esialgu Peterburi rongis ning üksnes rongist ostetud piletitele.

„Loome riigisisese tariifi soovist pakkuda Tallinna-Narva suunal soodsat, kiiret ja mugavat sõiduvõimalust,” põhjendas Go Raili arendusdirektor Jolan Ševtsov uuendust. „Kuna Go Railil on peale hinna veel teisi eeliseid – näiteks saab Peterburi rongiga kõige kiiremini Tallinnast Narva ning korraldatud on toitlustus –, siis usume, et see võimalus rõõmustab paljusid Virumaa reisijaid.”

Eesti-sisene tariif hakkab kehtima nii I kui ka II mugavusklassis. Näiteks maksab täishinnaga rongipilet II mugavusklassis Tallinnast Narva 7,9, Jõhvi 6,55, Rakverre 4,25 ja Tapale 3 eurot. Lisaks kehtivad II klassis soodustused õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele, puuetega isikutele ja koolieelikutele. Rong läbib vahemaa ligemale 2,5 tunniga.

Esmalt rakendatakse Eesti-sisest tariifi katseprojektina Peterburi rongides. „Kui reisijad võimaluse hästi vastu võtavad, siis teeme uuenduse ka Moskva rongides,” sõnas Ševtsov.

Soodsama tariifiga on võimalik pileteid osta üksnes rongist, kus sõidu eest saab tasuda nii pangakaardiga kui ka sularahas. Eelmüügist ostetud rongipiletitele rakendub rahvusvaheline tariif. Samas võimaldab eelmüügist ostetud pilet tagada endale kindlaks kuupäevaks soovitud istekoha.

Iga päev sõitev Peterburi rong väljub Tallinnast Balti jaamast kell 8.03 ja jõuab Narva kell 10.30. Sama rong väljub tagasiteel Narvast kell 20.27 ja jõuab Tallinna kell 22.58.

Neljapäeva, reede ja pühapäeva pärastlõunal Tallinnast Peterburi suunduv teine rong väljub Balti jaamast kell 15.27 ja jõuab Narva kell 17:52. Reede, laupäeva ja esmaspäeva varahommikul Peterburist startiv rong väljub Narvast kell 10.00 ning jõuab Tallinna kell 12.30.

Tallinna-Narva suunal peatub Peterburi rong Tapal, Rakveres ja Jõhvis. Lähiajal plaanib Go Rail avada rahvusvahelistele rongidele peatuse ka Kiviõlis.

Lähem teave riigisiseste hindade ja sõiduplaani kohta on väljas Go Raili kodulehel www.gorail.ee/tallinn-narva.

Eesti erakapitalil põhinev AS GoRail korraldab rahvusvahelist reisijatevedu Tallinna-Peterburi ja Tallinna-Moskva rongiliinil. Peale selle müüb ettevõte pileteid Baltimaade reisirongidele ning Peterburist ja Moskvast jätkuvatele rongireisidele, kokku 14 riiki. Tallinna-Peterburi liinil teenindab Go Rail reisijaid diiselrongidega, mille koosseisu kuuluvates I ja II mugavusklassi vagunites on reguleeritava seljatoega kõrged paarisistmed. Rongis on korraldatud toitlustus ja levib Wi-Fi. Peale mahub lapsevankrite ja invatoolidega, kaasa saab võtta jalgrattaid. AS GoRail kuulub turismi- ja transpordiettevõtteid koondavasse kontserni AS Go Group.

Head Uudised GoodNews