1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Finnair valiti viiendat aastat järjest Põhja-Euroopa parimaks lennufirmaks
Finnair valiti viiendat aastat järjest Põhja-Euroopa parimaks lennufirmaks

Finnair valiti viiendat aastat järjest Põhja-Euroopa parimaks lennufirmaks

Foto: Finnair
Foto: Finnair

Finnair pälvis viiendat korda järjest Põhja-Euroopa parima lennufirma tiitli. Ettevõtted reastatakse rahvusvahelise Skytraxi uuringu alusel, milles osaleb 18 miljonit lennureisijat enam kui 160 riigist. Parimaks lennundusalliansiks valiti teist aastat järjest Oneworld®, auhinnad anti üle Farnborough’ rahvusvahelisel lennundusmessil.

Uuring mõõdab reisijate üleüldist rahulolu lennureisimise eri tahkude kohta nii lennujaamas kui lennuki pardal: klientide teekonda alates lennule registreerumisest kuni pardaleminekuni, istmete mugavust, salongi puhtus, lennukieined, pardal pakutavat meelelahutust, kattes 40 erinevat aspekti.

„Skytrax uuringut peetakse rahvusvaheliselt kõige olulisemaks näitajaks lennufirmade kliendirahulolu hindamisel. Uuringus hinnati enam kui 200 lennufirmat alates suurimatest rahvusvahelistest tegijatest lõpetades regionaalsetega. On heameel pakkuda Baltikumis teenust, mis on maailma paremate hulgas,” ütles Finnairi Baltikumi müügijuht Arunas Skuja.

Finnairil on lõpusirgel eelmise aasta lõpus alanud projekt, mille käigus varustatakse kõik kauglendude lennukid äriklassis istmetega, mida saab muuta horisontaalseks voodiks. Praegu on taolised eriliselt mugavate istmetega lennukid teenindamas üheksat sihtkohta: New York, Peking, Shanghai, Hongkong, Tokyo, Ōsaka, Nagoya, Soul ja Hanoi. Finnair täiendas hiljuti ka pardal pakutava meelelahutuse valikut: nii turisti- kui ka äriklassis saavad reisijad vaadata 72 filmi ja enam kui 150 telesaadet ning mõlemas lennuklassis on kasutusel spetsiaalselt Finnairi jaoks valminud Marimekko nõud, tekstiilid ja muu salongivarustus.

Augustis avab Finnair Helsingi lennujaamas uue luksusliku ootesaali, mis on mõeldud kõige lojaalsematele Finnair Plusi ja oneworld®-i klientidele. Ootesaali paigaldatakse äriklassis reisijate jaoks ka uus saun. Samuti teeb Finnair ettevalmistusi selleks, et võtta Euroopa esimese lennufirmana kasutusele uue põlvkonna lennukid Airbus A350, mis lisanduvad kauglendude lennuparki 2015. aasta teises pooles ning paistavad silma esmaklassilise mugavuse ja keskkonnasäästlikkusega.

Finnair on ainus lennufirma Põhjamaades, mis on pälvinud Skytraxilt neljatärnihinde.

World Airline Awardsi uuringut peetakse rahvusvaheliselt kõige olulisemaks näitajaks lennufirmade kliendirahulolu hindamisel. World Airline Awards näol on tegemist lennundusvaldkonna kõige prestiižikamate auhindadega.

Head Uudised GoodNews