1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Finnair, Estravel ja Aurinkomatkat tähistavad juubelit
Finnair, Estravel ja Aurinkomatkat tähistavad juubelit

Finnair, Estravel ja Aurinkomatkat tähistavad juubelit

Foto: Estravel/Timo Palanen

Täna tähistavad Finnair, Estravel ja Aurinkomatkat juubelit, mille puhul toimub Tallinna Lennujaamas ja Finnairi lennuki Airbus A340 pardal konverents ning sellele järgnev vastuvõtt. Lennufirmal Finnair täitub 90. sünnipäev, Finnairi gruppi kuuluv reisikorraldaja Aurinkomatkat tähistab 50. juubelit ning Eesti suurim reisibüroo Estravel 25. sünnipäeva.

Finnairi CCO Allister Patersoni sõnul on Eesti olnud ajalooliselt Finnairi koduturg, sest kõige esimene lend maandus 1924. aasta märtsis just Tallinnasse. “Finnair on olnud eestimaalaste jaoks Tallinn-Helsinki liinil väravaks Euroopasse, Aasiasse ning Ameerikasse,” ütles Paterson. Ta lisas, et tänaseks on Eesti võrdluses teiste Euroopa riikidega esirinnas internetis tehtud reserveeringute arvestuses ning kuulub lennupileti müükide võrdluses Euroopa TOP 12 riigi hulka. Patersoni sõnul on eestlased New Yorki lendude kasutamisel esimese kuue rahvuse hulgas, samuti on eestlaste jaoks saanud väga oluliseks mugav otseühendus Aasia riikide linnadega.

Aurinkomatkat, mis tegutseb Eesti turul 2006. aastast ja opereerib Aurinko kaubamärgi all (endine Horizon Travel), lennutab igal aastal otse Tallinnast erinevatesse sihtkohtadesse puhkama 16 000 inimest. Tänaseks on kõige populaarsemate sihtkohtade  hulgas Maroko, Kanaari saared ja Goa. Läbi Aurinko on eestlaste jaoks kättesaadavad ka kõik Aurinkomatkat reisipaketid Helsingist 90 erinevasse sihtkohta.

25 aastat tagasi asutatud AS Estravel on Finnairi gruppi kuuluv Baltikumi juhtiv reisibüroo, mille müügikäive on sama suur kui kuuel järgmisel konkurendil kokku. Suurima käibe Estravelis müüdud toodetest moodustavad lennupiletid, millele järgnevad reisipaketid ja hotellimajutus.

2013. aasta üheksa kuuga reisis Estraveli kaudu üle 226 000 inimese 169 riiki. Populaarseimad puhkusereisi sihtkohad olid Türgi, Kreeka, Kanaari saared ja Egiptus. Ärikliendid lendasid reisibüroo vahendusel enim Soome, Rootsi, Saksamaale ja Belgiasse.

Head Uudised GoodNews