1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Estonian Airi reisijate arv kasvas juunis 1,1 protsenti
Estonian Airi reisijate arv kasvas juunis 1,1 protsenti

Estonian Airi reisijate arv kasvas juunis 1,1 protsenti

Estonian AirKäesoleva aasta juunis lendas Estonian Airiga 54 905 reisijat, mida on 1,1 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Möödunud aasta samal ajal lendas Estonian Airiga 54 297 reisijat.

Aasta esimese kuue kuuga lendas Estonian Airiga 259 264 reisijat, mida on 5,8 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Mullu samal ajal lendas Estonian Airiga 275 258 reisijat.

Jaanuarist juunini toimus 5261 lendu, mida on 6,5 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Estonian Air teenindas juunis 950 lendu.

„Esimese poolaasta reisijatenumbrid on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes pisut väiksemad, mis tuleneb vähenenud lendude arvust,“ lausus Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

„Seevastu näeme juunikuus reisijatemahtude paranemist. Juunis oli reisijate arv Stockholmi, Moskva, Berliini ja Trondheimi liinil oodatust parem. Samal ajal jääb reisijate arv Kiievi liinil endiselt plaanitust madalamaks, mis tuleneb jätkuvast ebastabiilsest olukorrast Ukrainas.“

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel kuuel kuul 94,1 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 4,6 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem. Juunis oli punktuaalsus 90,0 ning regulaarsus 99,2 protsenti.

Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi eesmärgiks on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Maist septembrini on sihtkohtade nimistus Nice ja Split ning juunist augustini Pariis ja Berliin. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalised lennud Münchenisse.

Head Uudised GoodNews