1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. ELULOORAAMAT! Müüki jõuab tuntud spordiarsti ja kümnevõistleja Kaidu Meiterni elulooraamat
ELULOORAAMAT! Müüki jõuab tuntud spordiarsti ja kümnevõistleja Kaidu Meiterni elulooraamat

ELULOORAAMAT! Müüki jõuab tuntud spordiarsti ja kümnevõistleja Kaidu Meiterni elulooraamat

kaidu-meitern-ühe-maapoisi-lugu15. detsembril jõuab raamatupoodides müüki legendaarse spordiarsti Kaidu Meiterni isikuraamat „Ühe maapoisi lugu“. Raamat ei ole ainult elulooline – kuigi Meitern kirjutab selles oma lapsepõlvest, spordikarjäärist ja arstitööst, sisaldab jutustus ka tuntud kümnevõistleja ja doktori seisukohti mitmes erinevas küsimuses.

Raamatu üks huvitavamaid osasid on „Sport ja doping“, kus Meitern kirjutab tänapäeva dopingupoliitika läbikukkumisest, kuid tutvustab ka võimalusi, kuidas läbi aegade on dopingukontrolli petetud.

Kuigi Meitern omandas spordiarsti kutse, on ta raamatus skeptiline, kas selline amet eraldi on üldse vajalik, sest ainult ühe meeskonna või koondise arstina tegutsemine pole võrreldav nende kirurgide tööga, kes aastas mitusada operatsiooni sooritavad.
Raamat on pühendatud ka Eesti artroskoopia 25. aastapäevale. Selle uue ravimeetodi tõi soomlastest õpetajate eeskujul Eestisse just Meitern. Mis on artroskoopia nüansid, saab raamatust lugeda.

Märkimist väärib ka pikem ülevaade kümnevõistlusest: eestlaste edukusest pool sajandit tagasi, aga samuti sellest, milliseid karisid tuleb vältida kümnevõistluse erinevatel aladel. Muidugi kirjutab Meitern sellest oma kogemustest lähtuvalt.

Raamatu lõpuosast leiab paljude tuntud inimeste, Kaidu Meiterni sõprade, spordi- või töökaaslaste ja patsientide arvamusi doktorist. Teiste hulgas saavad sõna sellised persoonid nagu Uno Loop, Kaie Kõrb, Jürgen Ligi, Jaak Lipso, Rein Tölp ja Tiiu Randviir.

272-leheküljeline raamat on hea jõulukink kõikidele spordihuvilistele ja persooniraamatute austajaile.

Head Uudised GoodNews