1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Ekspert: kuumal päeval peab rannas mobiiltelefoniga väga ettevaatlik olema
Ekspert: kuumal päeval peab rannas mobiiltelefoniga väga ettevaatlik olema

Ekspert: kuumal päeval peab rannas mobiiltelefoniga väga ettevaatlik olema

Tele2 Eesti klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul kasvab suvel remonti vajavate nutiseadmete arv – soojadel rannapäevadel on seadmete suurimad vaenlased liiv, vesi ja kuumus.

Seliovi sõnul peab nutiseadmeid randa kaasa võttes olema eriti ettevaatlik, sest liivaterad võivad kahjustada nii seadme valjuhääldit, kuularit kui ka ekraani. “Kui liiv satub ekraanile, tuleks see kergelt puhudes ja seejärel õrnalt pehme materjaliga pühkides eemaldada. Kui ekraani liiga tugevasti hõõruda, siis võib see ekraani kahjustada,” lisas Seliov.

Lisaks kriimustamisele võib liiv ka muul moel seadmeid kahjustada – suvepäeval läheb see kiiresti väga kuumaks. “Kui seade jätta kuuma liiva sisse ja otsese päikese kätte, võib ekraan liimist lahti tulla,” rääkis Seliov. “Telefoni peaks seega otsese päikese eest näiteks kotis varjus hoidma ning ta sealt välja võtma vaid kasutamise ajaks,” lisas ta.

Seliovi sõnul peab ette vaatama ka rannas pildistades ja filmides, mil telefon võib käest libiseda ning liiva või vee sisse kukkuda. Niiskus ja vesi on suvel aga nutiseadmete suurimad vaenlased. “Kui mitte-veekindel telefon vette kukub, peaks esimese asjana eemaldama SIM kaardi, võimalusel ka aku, ning üleliigse vee ära kuivatama. Seejärel tuleb seade võimalikult kiiresti hoolduskeskusesse viia,” soovitas Seliov.

Samuti peab tähelepanelik olema vihma käes telefoniga rääkides. “Kui telefon ei ole niiskusekindel, piisab vaid ühest valesse kohta kukkunud vihmapiisast, et telefon veekahjustuse saaks,” hoiatas Seliov. “Kui sedalaadi veekahjustuse saanud telefon hooldusesse viia, annab niiskusindikaator märku, et telefon on märjaks saanud, ning garantii sel juhul enam ei kehti,” lisas ta.

Seliovi sõnul aitab mehaaniliste kahjustuste ja ka varguste eest seadmeid suvel kõige paremini kaitsta seadmekindlustus.

Head Uudised GoodNews