1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Eestisse jõudis alkoholi lagundav toidulisand Myrkl
Eestisse jõudis alkoholi lagundav toidulisand Myrkl

Eestisse jõudis alkoholi lagundav toidulisand Myrkl

Juba juulis kirjutas Eesti meedia “Rootsi imerohust”, mis töötati välja pohmeluse vastu, ja mis vallutas kiiresti Ühendkuningriikide turu, kus see esimesena lansseeriti. Nüüd on Rootsi biotehnoloogiafirma DeFaire Medical (DFM) Myrkl nimeline toode jõudnud ka Eestisse.

Myrkli põhikomponent on tootja poolt leiutanud ja patendeeritud ühend AB001™, mis aitab alkoholi soolestikus lagundada enne selle maksa jõudmist. AB001™ koosneb peamiselt Bacillus subtilis ja Bacillus coagulans bakterisegust, mida on rikastatud L-tsüsteiini ja B12-vitamiiniga, aga ka fermenteeritud riisikliide, dekstriini, rasvhapete magneesiumisoola ja kaltsiumfosfaadiga. Sõltumatu eksperthinnagutel põhinev uuring kinnitas, et AB001™ suudab lagundada 70 protsenti alkoholist 60 minuti jooksul pärast selle tarbimist, kusjuures 50 protsenti sellest lagunes juba 30 minutiga.

Tõhusa toimimise tagamiseks tuleb toidulisandit võtta kaks tabletti korraga kaks kuni 12 tundi enne alkoholi tarbimist. Tegemist on teadaolevalt esimese alkoholi tarbimise tagajärgi vähendava preparaadiga, mille ülesanne on rikastada eelnevalt soolefloorat sedavõrd, et vereringesse ja maksa liikuva alkoholi hulk lihtsalt väheneks.

Myrkl, mis sai Ühendkuningriigis läbi müüdud esimese 24 tunniga, on nüüd saadaval ka Eestis lehelt www.myrkl.eu. Toode sobib ka veganitele.

De Faire Medical on kaasaegne probiootikume tootev ettevõte, mis esindab bakteripõhist toidulisandite tööstust, pakkudes looduslike ja teaduslikult tõestatud tooteid kättesaadavate hindadega.

„AB001™ ühend on teaduslik läbimurre, mis on 30-aastase uurimis- ja arendustegevuse tulemus. See on läbi aegade esimene toode, mis lagundab tõhusalt alkoholi soolestikus ära enne selle maksa jõudmist. Senised fantastilised tulemused julgustavad meid jätkama teaduslikke uuringuid ja oleme eesseisvate võimaluste üle äärmiselt põnevil,” ütles Myrkl Group juht Frederic Fernandez. Ta lisas: ”Mõõdukas seltskondlik alkoholi tarbimine on tänapäeva kultuuri osa. Myrkl aidab sellistel puhkudel ärgata järgmisel päeval hea enesetundega. Meie toode sobib väga hästi kiire elutempoga edukatele tööinimestele, noortele lapsevanematele või näiteks ka vanemas eas inimestele, kes tahavad jätkata aktiivse sotsiaalse eluga”.

Myrkl on Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) poolt tunnustatud toidulisand. Toidulisandite imendumine sõltub paljudest sisemistest ja välistest teguritest. Just seetõttu pole Myrkli rahulolu määr klientide seas 100, vaid umbes 70 protsenti. Sõltumatu uuringufirma poolt Ühendkuningriigis läbiviidud uuringu põhjal 1225-st Myrkli tarbijast 848 kinnitas, et on Myrkliga rahul. Sarnane tulemus saadi ka Ühendkuningriigis avaldatud sõltumatute ajakirjanike arvustustest, kus umbes 70 protsenti neist olid positiivsed ja 30 protsenti negatiivsed või neutraalsed.

Eestisse saab Myrklit tellida kodulehel www.myrkl.eu. Pakend sisaldab 30 kapslit 15 annuseks ja selle hind on 34.80 eurot. Üle 57 euro tellimuste puhul on kohaletoimetamine Eestisse tasuta.

Myrkli kapslid tuleb võtta sisse kahekaupa vähemalt kaks tundi enne alkoholi tarvitamist ja nende toime kestab kuni 12 tundi. Kõik ühendi koostisosad on ohutud ja vastavad Eesti ja Euroopa regulatsioonidele. Toode ei sobi neile, kes on rasedad, imetavad või on alla 18-aastased.

Alkohol kahjustab teie tervist. Seetõttu ei tohiks Myrkl olla kunagi ettekääne alkoholi liigtarbimiseks ja tarbijad peaksid alati austama alkoholi tarbimise valitsuse juhiseid.

Lisainfot AB001™ toimimisest saab allpool olevatest graafikutest

Ref: Nutr Metab Insights 2022 June 23;15
Ref: üldised teadmised alkoholi metabolismi kohta

Head Uudised GoodNews