1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Eesti Arhitektuurikeskus jätkab ekskursioonidega pealinna silmapaistvates hoonetes
Eesti Arhitektuurikeskus jätkab ekskursioonidega pealinna silmapaistvates hoonetes

Eesti Arhitektuurikeskus jätkab ekskursioonidega pealinna silmapaistvates hoonetes

Sel nädalavahetusel algavad taas giidituurid Tallinna võimsatesse hoonetesse, kuhu niisama sisse ei pääse. Kogenud giidide juhitud ringkäigud viivad huvilisi Patarei Merekindlusesse, Balti Manufaktuuri ja Tallinna Linnahalli. Eesti Arhitektuurikeskuse korraldatud tuuridel saab tutvuda hoonetega väljastpoolt, liikuda suletud hoonete ruumides ja kuulata värvikaid lugusid.

Eesti Arhitektuurikeskuse juhi Raul Järgi sõnul on keskus giidituure korraldanud juba pea kümme aastat ning kõige populaarsemaks on osutunud ekskursioonid Tallinna Linnahalli. „1980. aasta olümpia purjeregati eel loodud massiivne kompleks on üks erilisemaid nõukogudeaegse arhitektuuri näiteid, mille suures saalis ja koridorides on käinud paljud. Linnahalli külastamine äratab ellu mälestusi kontsertidest ja etendustest. Hoone kasutamine „Teneti“ võttepaigana on äratanud huvi just nooremate seas. Samas soovitan aga kindlasti minna tuurile just Patarei Merekindlusesse, mis on üks silmapaistvamatest hoonetest Tallinna rannajoonel ja teeb lähiaastatel läbi uuestisünni ehk et sellisel kujul kui täna kindluskompleksi tulevikus enam näha ei saa.“

Lisaks sõnas Järg, et huvilised on oodatud ekskursioonidele ka 120-aastase ajalooga Balti Manufaktuuri Kopli tänaval, mis on ajaloos olnud üks Tallinna suurimatest tööstuskompleksidest. “Samuti on plaanis suve jooksul alustada giidituuridega veel nii mõneski silmapaistvas pealinna hoones,“ sõnas Järg.

Eesti Arhitektuurikeskuse korraldatud eesti ja venekeelseid tuure viivad läbi professionaalsed giidid, keda ühendab huvi arhitektuuri ja selle ajaloo vastu. Tuurid toimuvad nii nädalavahetustel kui ka nädala sees õhtuti.

Head Uudised GoodNews