1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. “Avasta Emajõgi” pakub kuue temaatilise jõeretke abil avastamisrõõmu suurtele ja väikestele
“Avasta Emajõgi” pakub kuue temaatilise jõeretke abil avastamisrõõmu suurtele ja väikestele

“Avasta Emajõgi” pakub kuue temaatilise jõeretke abil avastamisrõõmu suurtele ja väikestele

Juulis ja augustis avaneb kõigil huvilistel võimalus avastada Emajõe loodust ja ajalugu: jõeretkede sari “Avasta Emajõgi” pakub kokku kuue temaatilise jõeretke abil avastamisrõõmu nii suurtele kui ka väikestele.

Tartumaa Arendusseltsi tegevjuhi Kristiina Tammetsa sõnul sündis jõeretkede matkasari Emajõe koostöövõrgustiku ühistööna. “Võrgustikku kuulub ligi 50 organisatsiooni: kõik Tartumaa omavalitsused, ligi 35 ettevõtet ja mittetulundusühendust ning riiklikud keskkonnahoiuasutused. Üheskoos on võetud südameasjaks Emajõgi nähtavaks muuta ja jõega seotud puhkevõimalusi arendada,” rääkis Tammets.

Retkedel osalejad saavad lähemalt tutvuda viikingite ajalooga lodjakojas ning parvetada või purjetada lodja Jõmmuga Emajõel ja Peipsil. Jõelaeva Pegasuse pardal räägib põnevaid lugusid Aleksei Turovski, laevad Signild ja Ahti viivad külalised tutvuma Euroopas ainulaadsete ja omanäoliste Alam-Pedja luhtadega. Sumedate augustiõhtute müstikat saab kogeda tõrvikutega kanuumatkal või siis rahulikul gurmeeõhtusöögiga vulinaretkel. Kõigi sõitude puhul on tegemist tervikpaketiga, kus pakutakse kohalikku Tartumaa toitu, mis kuulub piletihinna sisse.

Emajõe koostöövõrgustikku kuuluva MTÜ Rebase sadama juhatuse liige Sakari Neuvonen kinnitas, et näeb koostöös suurt potentsiaali: „Emajõe koostöövõrgustik saaks väga palju teha terve Lõuna-Eesti identiteedi kujundamisel. Jõematkade ühine korraldamine on esimene pääsuke ja näitab, kui palju erinevaid matku saab juba praegu Emajõe avastamiseks ette võtta.”

Lisaks piirkonna ja oma teenuste tutvustamisele on Emajõe koostöövõrgustiku südameasjaks ka jõe ja looduse keskkonnasäästlik kasutamine. Seetõttu järgib “Avasta Emajõgi” rohefestivali põhimõtteid: näiteks kogutakse prügi liigiti, pakutakse kohalikku toitu ja tasuta joogivett ning innustatakse külalisi võimalusel kohale tulema ühistranspordi või jalgrattaga.

Head Uudised GoodNews