1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Anu Tähemaa töötoast saab nippe veebikohtumiste pidamiseks
Anu Tähemaa töötoast saab nippe veebikohtumiste pidamiseks

Anu Tähemaa töötoast saab nippe veebikohtumiste pidamiseks

Anu Tähemaa praktilisest töötoast 30. aprillil Zoomis saab nippe ja soovitusi online kohtumisteks.

Netiformaat on tulnud selleks, et jääda. Kogemus, kuidas õigeks ajaks õigel kanalil koosolekule, seminarile või kohtumisele jõuda, on praeguseks kõigil olemas. Kas sellest piisab? Kui tegu on kollektiivi või „oma inimestega”, on nii veebikoosolekul osalemine kui ka sõnavõtt lihtsam ja pingevabam.

Kuidas on lood aga esmakohtumisega, mille tulemus peaks olema kestev suhtlus ja koostöö? Kas oled teadlik, millise esmamulje jätad teisele poole ekraani? Kas sinu lühitutvustus, sõnum teenuse, toote või projekti kohta on selge ja esitatud viisil, mis jääb meelde ja tekitab huvi?

Lihvi oma oskusi Anu Tähemaa praktilises töötoas, kus saab nippe ja soovitusi, kuidas netikeskkonnas:

  • end esinemiseks ette valmistada ja häälestada;
  • esitleda lühikese aja jooksul meeldejäävalt kas ennast, teisi või projekti;
  • töötada kaamera ja ruumiga;
  • rakendada häält, kehakeelt, emotsiooni ja tunnetust;
  • hoida kuulajad aktiivsena ja huvitatuna.

Töötoast lähemalt!

  • Praktiline töötuba pakub aktiivset osalemist, mis tähendab, et igaüks saab esineda ja õppida andma analüüsivat tagasisidet.
  • „Lihvime kuulamisoskust, sõnumi sisu koostamist ja esitlemist erinevale sihtgrupile. Analüüsime protsessi turvaliselt turvatsoonist väljas, mis tagab igaühe teadlikkuse kasvu, selgema sõnumi sõnastamisoskuse, enesekindluse kasvu – need koos loovad aluse väärtuslike suhete tekkeks,” ütleb Anu.
  • Teadlik kohanemine uues meediumis vähendab valehirme, stressi ja annab parema enesetunde. Toetav suhtumine eelkõige iseendasse on alus edukaks koostööks mistahes sektoris.
  • Ülesanded on lihtsad ja ka hiljem igapäevaselt kasutatavad.

Kes on Anu Tähemaa? 

Anu Tähemaa on värvika taustaga netikoolitaja. Ta on seotud muusika ja etenduskunstidega läbi mitme rolli, olles ühtaegu nii looja kui ka esineja, korraldaja kui ka juht. Iga läbitud etapp, olgu tegu muusika, teatri, filmi, tantsu või rahvusvaheliste festivalide maailmaga, on andnud kordumatu kogemuse esinejana, koolitaja ja kõnelejana. Nii on ta võimeline loovalt inspireerima neid, kes on oma eesmärkide saavutamise teel, märksõnadeks „organisatsioonikultuur”, „kommunikatsioon” ja „läbipõlemise ennetustöö”.

Anu sõnul on netiformaadil võrreldes televisiooni, filmi või teatriga eelised, aga on ka kitsaskohti, millega tuleb kiiresti harjuda ja võtted omandada. See maailm on põnev ja võimalusterohke, nii nagu ka Anu õpetamismeetodid: turvaliselt turvatsoonist väljas, täis loovust, inspireerides osalejaid nii, et nad koolituse lõppedes kõige muu kõrval ka enesekindlamalt naeratavad.

Head Uudised GoodNews