1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Anna oma kodule odavalt ja kiirelt uus hingamine
Anna oma kodule odavalt ja kiirelt uus hingamine

Anna oma kodule odavalt ja kiirelt uus hingamine

Igal kodul on oma lõhn – inimeste lõhnameel on mälestuste loomisel nii tugeva mõjuga, et kindel aroom võib su viia otse lapsepõlve või mõne aastatetaguse hea mälestuse juurde. Kindlasti soovid heade mälestuste loomist ka jätkata ning sealjuures lisada oma kodule väike, kuid oluline detail. Asenda köögis ja elutoas hõljuv hakkliha praadimise või üldpuhastusvahendi lõhn kütkestava ja rahustava aroomiga. Kodus levivad majapidamislõhnad võivad olla põhjuseks, miks sa peale pikka päeva kuidagi lõõgastuda ei suuda.

Inimeste lõhnameel on mälestuste loomisel nii tugeva mõjuga, et kindel aroom võib su viia otse lapsepõlve või mõne aastatetaguse hea mälestuse juurde.

Foto: Freepik

Väike ja stiilne abivahend oma kodu isikupärasemaks muutmiseks

Ehk on aroomilambid sulle juba tuttavad? Need pisikesed, tavaliselt keraamilised või klaasist valmistatud lambikesed koosnevad küünlakambrist ja selle kohal olevast kausist, kuhu pannakse kas aroomivaha või vett ja paar tilka eeterlikku õli. Küünlakambrisse saab panna väikese standardsuuruses teeküünla, mis hakkab vaha või vett soojendama ning tulemuseks on kogu avatud ruumi täitev kerge aroom, mis muudab kodu tõeliseks pühamuks, kus päevamured ununevad ning asenduvad rahutundega.

Aroomilamp on lihtsasti kasutatav, ei võta palju ruumi ning heidab toale lisaks heale aroomile ka hubast küünlavalgust. Selliste lampide hind võib olla kümnest eurost madalam, seega on tegu ka suurepärase kingiideega. Komplekt väikesest lambist ja paarist eeterlikust õlist võib olla just see, mis on puudu sinu kolleegi või lähedase elust. Kui uue lõhnaga kodu on sinu elukvaliteeti tõstnud, võid kaaluda anda ka teistele võimalus nautida kodusolemist rohkem kui kunagi varem.

Dekoratiivne küünal on veelgi lihtsam viis kodu lõhnastamiseks

Kui aroomilambiga mässamine – hangi küünlaid, veendu, et kausis on piisavalt vett, hangi aroomõlisid – on sinu jaoks liig, võid oma kodu panna suurepäraselt lõhnama hoopis lõhnaküünla abil. See on kahesammuline lahendus – süüta ja naudi – mis jätab ära kausikese täitmise ja erinevate õlide kogumise.

Kõige parema hinna-kestvuse-kvaliteedi suhtega küünlatootjateks peetakse selliseid brände nagu Woodwick ja Yankee Candle. Kuid kui hästi otsida, leiad ka megasuuruses, ligi poolekiloseid küünlaid Ameerika kultusbrändilt Bath and Body Works Eesti veebipoodidest. Need hiigelsuuruses küünlad on saanud suurepärast tagasisidet tänu oma pikale põlemisajale, intensiivsele aroomile ja dekoratiivsele pakendile. Bath and Body Worksi küünlad on pakendatud metallkaanega klaasnõusse, seega võid pakendit peale küünla ärapõlemist ka taaskasutada.

Kuidas valida oma koju sobiv aroomiküünal?

Küünla valikul eelista looduslikest materjalidest valmistatud küünlaid, mis ei erita sama palju tahma ja orgaanilisi ühendeid kui parafiiniküünlad. Esiteks, pikemaks perspektiivis on lõhnavate parafiiniküünalde eritatud tahma ja ühendite sissehingamine kahjulik, seega ära põleta küünalt liiga kaua ja tuuluta oma elamist regulaarselt.

Foto: Freepik

Teiseks pead olema veendunud, et aroom meeldib nii sulle kui sinu perele. Kui oled juhuslikult seda tüüpi inimene, kellele kookose lõhn ei meeldi, ja tuled peale pikka tööpäeva elamisse, mis lõhnab nagu keegi oleks seal päev läbi Bountysid ja Raffaellosid söönud, tekitab aroomiteraapia sootuks vastupidise efekti. Seega veendu enne tubade lõhnastamist, et oled teiste pereliikmetega samal lainel.

Kolmandaks leppige kokku lõhna intensiivsuses – kerge ja vaevumärgatav aroom on meeldiv, kuid ei lämmata. Pikaaegsel tugeva aroomiga lõhnaküünalde või essentsõlide kasutamisel võib aroom tungida ka kangasse, näitkes kardinatesse, patjadesse ja diivanikatetesse, seega ei tasu kodu lõhnastamisel liiga agaraks minna.

Ja neljandaks valige sellised lõhnad, mis omavahel kokku sobivad: vaniljelõhnaline küünal magamistoas ja kaneelilõhnaline küünal elutoas võivad kokku anda vastupandamatu lõhnakombinatsiooni! Proovi alati kasutada kokkusobivaid lõhnasid, et vältida ebameeldivaid aroomiüllatusi.

Kui kõik eelnevad punktid on läbi mõeldud ja valik tehtud, telli omale sobiv aroomilamp või lõhnaküünal ja naudi oma kodu rohkem kui kunagi varem.

Head Uudised GoodNews