1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. Alexander McQueen ja Balenciaga loobusid karusnahast
Alexander McQueen ja Balenciaga loobusid karusnahast

Alexander McQueen ja Balenciaga loobusid karusnahast

Kering Groupi maailmakuulsad moemajad Alexander McQueen ja Balenciaga kuulutasid välja karusnahavaba poliitika.

“Enamik kontserni kuuluvatest moemajadest ei kasuta karusnahka. Näiteks on Gucci liitunud Fur Free Alliance’i programmiga “Fur Free Retailer” ja pole karusnahka kasutanud alates 2018. aasta kevad-suvisest kollektsioonist. Lisaks on Gucci lubanud loobuda angooravilla kasutamisest. Balenciaga, Alexander McQueen ja MCQ ei kasuta samuti oma kollektsioonides enam karusnahka,” teatasid moemajad.

Loomuse kommunikatsioonijuhi ja juhatuse liikme Annaliisa Posti sõnul näitavad värske uudis ja mitmete teiste maailmakuulsate nimede, nagu Michael Korsi, Versace’i ja Chaneli, karusnahast loobumine, et moemaailm on julmale karusnahatööstusele selga pööramas.

“Meil on ääretult hea meel, kui moemajad võtavad kursi karusnahavaba moe poole ja on sellega eeskujuks nii teistele moeloojatele kui ka tarbijatele,” rõõmustas Post. “Loodetavasti julgustab see ka poliitikuid tegema vajalikke samme, et karusloomafarmid keelustataks. Oleme Eestis sellele juba väga lähedal ja soovime, et keeld lähiajal vastu võetaks.”

Ka Fur Free Alliance’i juhatuse esimees Joh Vinding tervitab Alexander McQueeni ja Balenciaga otsust. “Loomade tapmine karusnaha saamiseks on iganenud ja ebainimlik. Tänane uudis on järjekordne suur samm päeva suunas, mil loomade kohutavale kohtlemisele karusloomafarmides lõpp tehakse,” rääkis ta.

Tänaseks on üle 1500 moe-ettevõtte liitunud karusnahavaba programmiga “Fur Free Retailer” ja annavad edasi sõnumit, et karusnahal pole moemaailmas tulevikku. Eestis on programmiga liitunud pea 70 ettevõtet, näiteks Sokisahtel, Reet Aus ja Iris Janvier.

Head Uudised GoodNews