1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. 94% eestimaalasi ei plaani praegu minna välisriiki puhkama
94% eestimaalasi ei plaani praegu minna välisriiki puhkama

94% eestimaalasi ei plaani praegu minna välisriiki puhkama

Koroonapandeemia teine laine on kestnud ligi pool aastat ja enamik eestimaalasi on tavapärastest päikese- ja suusapuhkustest loobunud – 6% on viimase poole aasta jooksul välisriikides puhkamas käinud.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Kairit Luha sõnul on viimane pool aastat olnud keeruline kõigile, kes on kuhugi reisida soovinud. Raske on olnud leida sihtkohti, kuhu vabalt reisida lubatakse, ja teiseks tuleb jätkuvalt hoolitseda enda ja teiste tervise eest.

„Soovitame kõigil välisreisi planeerivatel inimestel kaaluda, kas praegu on õige aeg puhkusereisiks või tasuks seda mõnevõrra edasi lükata. Kui aga inimene siiski soovib reisile minna, tuleb arvestada, et lisaks pandeemiale pole kuhugi kadunud ka teised riskid, seega on reisikindlustuse olemasolu igal juhul hädavajalik,“ kinnitas Luht.

Enamik inimesi ei ole viimase kuue kuu jooksul üldse puhkust võtnud. Kõigist vastajatest 72% ütles, et nad ei ole puhkusel käinud. 22% vastajatest valis puhkuseks sihtkoha Eestis.

Eesti suuremate linnade elanikest külastas välisriike puhkamiseks 8%. Kui eestlasi käis välispuhkustel 5%, siis mitte-eestlaste puhul ulatus välismaal puhanute osakaal 9%-ni.

Kõige rohkem on välisriike külastanud inimesed vanuses 45–54 aastat (8%), 25–34 aastat (7%) ja 55–64 aastat (6%). Noored vanuses 18–24 aastat on seevastu kõige rohkem kodumaal puhanud.

Pooled välisriikides puhanud inimestest käisid naaberriikidest kaugemal. Mehed käisid välispuhkustel mõnevõrra aktiivsemalt (7% vastajatest) kui naised (5%).

Samuti küsiti uuringus, kui paljud plaanivad järgmise kolme kuu jooksul puhkuse eesmärgil välisriike külastada. Selgus, et selline plaan on samuti 6% vastajatest. 8% valib puhkuseks mõne koha Eestis, 19% ei ole veel otsustanud ja 66% inimestest ei plaani ette võtta ühtegi puhkusereisi.

Kui Eesti elanikest soovib järgmisel kolmel kuul välisriike puhkuseks külastada 6% ja koduriigis puhata 8%, siis Lätis on vastavad näitajad 7% ja 12% ning Leedus 8% ja 21%.

Märtsi teisel nädalal Eestis, Lätis ja Leedus läbi viidud Ifi uuringus osales pisut rohkem kui 1000 inimest igast riigist.

Head Uudised GoodNews