1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 4 äppi, mis aitavad rahaasjad kontrolli all hoida
4 äppi, mis aitavad rahaasjad kontrolli all hoida

4 äppi, mis aitavad rahaasjad kontrolli all hoida

äpidSwedbanki rahaasjade teabekeskuse ja Eesti Konjunktuuriinstituudi tänavu kevadel tehtud pere-eelarve ja säästmise uuringust selgus, et 92% Eesti peredest planeerivad iga kuu oma rahaasju, kuid enam kui pooled – 57% vastanutest – teevad seda oma mõtteis. Kuidas hoida oma kulud ja tulud kontrolli all, säästa piisavalt ning vältida kuu lõpus pangakontolt vastu vaatavat halba üllatust?

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on rahaasjade korrashoidmiseks hulk abistavaid äppe. „Äppi kasutades saab telefonist kiire ülevaate oma kulutustest ja säästudest, koostada pere-eelarvet ja kulutusi jagada sõbraga,“ tõi Seema näiteid. Müügi- ja turundusdirektor valis välja ja katsetas nelja rahaplaneerimisrakendust.

1. Spendee rakendus võimaldab kulutusi kiirelt kategoriseerida ja igale sissekandele on võimalus lisada ka pilte kviitungitest ja arvetest. „Feedi“ alajaotus annab kiire ülevaate kõigist kulutustest. „Overview“ visualiseerib kulutused graafikutena ja näitab, millele raha kõige rohkem kulub. Lisaks kulutuste haldamisele on äpis ka igakuise eelarve loomise võimalus, millega saab silma peal hoida ka oma säästudel. Tasulise versiooni kasutajad saavad luua mitu eelarvet, hallata rohkem kui ühte kontot ning seadmete vahel andmeid hõlpsalt jagada. Rakendus on tasuta allalaetav nii Androidi kui ka iOSi telefonidele.

2. Wally on üks populaarseim rahaplaneerija, mis annab rahaasjadest väga kiire ja täpse ülevaate. Kasutaja saab rakenduses määrata kogumissumma, kulutuste limiidi ja sissetulekute suurused. Wally kuvab kogu eelarve seisu graafiliselt ja paistab silma väga hea disaini ja kasutajakogemuse poolest. Lisaks on võimalus sisestada, kellega koos on raha kulutatud. Nii näeb, milline sõber on sinu rahakotile kõige kahjulikum. Äpp on saadaval tasuta nii iOSi kui ka Androidi telefonidele.

3. Fudgeti rakenduse põhirõhk on kasutuslihtsusel ja -kiirusel, sisuliselt saab kulutusi sisestada paari nupuvajutusega jooksu pealt. Kui harilikult on eelarveäppides palju funktsioone, siis Fudgetis puuduvad igasugused kategooriad, kaustad, graafikud ja fotod. Rakenduses on üks nupp sissetulekuteks ja teine kulutusteks. Kulutused saab lisada ajajoonele koos märkmetega. Eraldi saab märkida igakuised kulutused, nagu lapse taskuraha, pangalaenu tagasimakse jne. Rakendus on saadaval tasuta nii iOSi kui ka Androidi telefonidele. Tasulises versioonis lisandub kalkulaator.

4. Goodbudget võimaldab sünkroniseerida kulutused mitme seadme vahel. Mis tähendab, et lisaks eelarve haldamisele ja kulutustelimiidi jälgimisele, saab koostada ka ühist pere-eelarvet. Goodbudgetiga saab määrata aastase kokkuhoiueesmärgi ja kulutuste limiidi, mis on pere suurteks ostudeks hea abiline. Äpp on saadaval tasuta nii iOSi kui ka Androidi telefonidele, tasulises verisoonis on piiramatu maht kulutuste kategooriaid, lisaks veel andmete jagamise võimalusi ja kogu finantsajalugu salvestub.

Seema sõnul lähtub ta argisel rahaasjade planeerimisel kolmest tõekspidamisest: „Elame vaid korra, säästud peavad teenima rohkem kui inflatsioon ning laenuga jooksvaid kulutusi finantseerida ei tohi.“

Head Uudised GoodNews