1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 3 sammu ideaalse terrassimööbli leidmiseks
3 sammu ideaalse terrassimööbli leidmiseks

3 sammu ideaalse terrassimööbli leidmiseks

Põhjamaises kliimas pakub suve saabumine eriti suurt rõõmu neile, kellel on oma aed, terrass või rõdu. Värske õhu ja päikesepaiste käes veedetud aja teeb veelgi meeldivamaks mugav ja funktsionaalne terrassimööbel.

Samas ei ole õige välimööbli valimine kerge ülesanne. Et otsust lihtsustada, oleme kokku koondanud kolm nõuannet neile, kes on uut suvemööblit ostmas ja soovivad teha läbimõeldud valiku.

Kuidas leida endale sobiv õuemööbel?

Alusta funktsionaalsusest 

Õuemööbli valik on lai ja kirju ning valida tuleb nii erinevate materjalide, värvide ja suuruste kui ka funktsioonide vahel. Enne mööblivalikuga tutvumist soovitame teha nimekirja nendest tegevustest, milleks oma õueruumi kõige rohkem kasutada plaanid või soovid.

Kas sa soovid, et sinu terrass oleks koht, kus vaikuses hommikukohvi nautida ja peale aiatööde tegemist raamatuga lõõgastuda? Või unistad kohast, kuhu pere ja lähedased ilusa ilmaga kokku tulevad, et värskes õhus einestada, mõtteid jagada ja lauamänge mängida?

Eelnevast sõltub, kas peaksid oma tähelepanu suunama näiteks ruumikatele aialaudadele ja -diivanitele või hoopis mugavatele ripp- ja lamamistoolidele. Kui tahad, et sinu õueruum täidaks mitut erinevat eesmärki, mõtle ka mööbli ümberpaigutamise võimalustele ja lihtsusele.

Vali aiamööbel, mis sobib sinu ootustega 

Järgmise sammuna mõtle oma ootustele seoses mööbli hooldamise, vastupidavuse ja välimusega. Kuigi välimööbel on valmistatud ilmastikukindlust silmas pidada, vajab see siiski järjepidevat hoolt. Enne kui valid oma mööbli materjali, tee piisavalt eeltööd selle hooldamise ja vastupidavuse kohta.

Mõtle ka sellele, kas sul on võimalik mööbliesemeid varjus hoida või kinni katta ning kus hoiad aiamööblit talveperioodil. Kui sinu hoiuruum on piiratud, eelista kokkupandavat ja kompaktset mööblit. Arvesta sellega, et plastist ja rotangist mööblit on kergem tõsta ja liigutada kui täismetallist või puidust mööbliesemeid. Samas võivad kerged aiatoolid tuule käes kergesti lendu tõusta.

Valiku tegemist hõlbustab ka see, kui mõtled, millist õhkkonda soovid oma õuealasse luua ja millise kujundusega saaksid oma sise- ja väliruumi kooskõlas hoida. Puit loob maalähedase ja naturaalse olustiku, plastik ja rotang lisavad kergust ja õhulisust ning metall on elegantne ja ajatu.

Foto: Unsplash.com

Lisa mugavust

Kui välimööbli eesmärk ja selle hooldamine on läbi mõeldud, võiksid kaaluda selliseid lisamugavusi, mis ei ole esmatähtsad, kuid muudavad väljas veedetud aja meeldivamaks.

Päikesevari pakub kaitset kuuma keskpäevase päikese eest ning pehmad padjad ja katted teevad istumise ja lamamise mugavamaks. Välitingimustesse sobivas laekas saab mugavalt hoiustada väiksemaid aiatööriistasid, tekke, patju ja kõike muud, mis võiks käepärast olla. Selliseid laekaid võib vajadusel ka istekohana kasutada.

Õige välimööbli valimine algab sellest, et valid sellise funktsionaalsusega esemed, mis toetavad kõige paremini sinu eesmärke ja visiooni. Lisaks sellele vastab hästi valitud terrassimööbel sinu võimalustele selle eest kõige paremal moel hoolitseda. Viimaks muudavad õues veedetud aja veel mugavamaks päikesevari, padjad ja mitmefunktsioonilised mööbliesemed.

Tutvu laia aiamööbli valikuga 1a.ee internetipoes ja muuda eelolevad suvehommikud ja -õhtud veel erilisemaks!

Head Uudised GoodNews