1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Võrratu Nabala Mõis kutsub kõiki oma õdusasse miljöösse aega veetma
Võrratu Nabala Mõis kutsub kõiki oma õdusasse miljöösse aega veetma

Võrratu Nabala Mõis kutsub kõiki oma õdusasse miljöösse aega veetma

Foto: Nabala mõis
Foto: Nabala mõis

Oled ammu mõelnud, et tahaksid ette võtta midagi erilist? Minna võrratusse paika „akusid laadima“? Või korraldada firmale näiteks vinged sügispäevad? Nabala Mõis annab ideaalse võimaluse hingata kopsud täis värsket õhku, täita pea uute selgete mõtetega ja süda rahuga.

Nabala Mõisa perenaine ootab kõiki, kes soovivad oma elu erilisi sündmusi meeldejäävaks muuta ajalooliselt võluvas miljöös. Mõisaruumid sobivad sünnipäevade, suguvõsa kokkutulekute, pulmapidude jt tähtpäevade pidamiseks.

Luksuslik hubane mõisamaja ja selles valitsevad harmoonia ning rahu teevad kohast meeldiva paiga seminaride, koolituste, õpitubade, töökoosolekute jms korraldamiseks. Ka täna võivad selle mõisa seinte vahel sündida otsused, mis lähevad ajalukku.

Tallinnast vaid poole tunni autosõidu kaugusel asuv mõis viib oma erilise ajaloolise olustikuga argipäevarutiinist kiiresti eemale. Maja arvukad avarad ruumid võimaldavad rahulikult suhelda ka väljaspool peosaali ning soovijail avaneb võimalus jalutada mõisapargis.

Hoone ehitusajaks arvatakse olevat 18. sajand ning 20. sajandi lõpus tegi see läbi ulatusliku arhitektuurilise iluoperatsiooni. Meetripaksused mõisamüürid on tunnistuseks sellest, et vanasti võeti ehitusasja tõsiselt ning aeg ainult kasvatab hoone ajaloolist hingust.

Nabala nime ajalugu on unustuse hõlma vajunud, ent kui seda nime kenasti suus veeretada ning venitades välja öelda, kõlab see nagu “Naba-ala”. Naba on ju teatavasti inimese keskpunkt ja Nabala mõis seega omamoodi keskus. Keskpunkt või mitte, aga ajaloolised allikad kinnitavad, et veel paarsada aastat tagasi läks Nabalast mööda Tallinn-Tartu maantee ja nii mõnigi tähtis külaline jäi siis Nabalasse jalgu puhkama.

Nabala Mõisal valmis ka uus ja kaunis koduleht, mis on avatud uudistamiseks kõigile huvilistele: http://www.nabalamois.ee

Kohtumisteni Nabala Mõisas!

Head Uudised GoodNews