1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Võimalus osaleda tasuta Norra disaineri Runa Klock inspiratsiooni ja inimlikkuse loengul
Võimalus osaleda tasuta Norra disaineri Runa Klock inspiratsiooni ja inimlikkuse loengul

Võimalus osaleda tasuta Norra disaineri Runa Klock inspiratsiooni ja inimlikkuse loengul

30. oktoobril kell 14.00—15.30 toimub Kultuurikatla Puupakusaalis Norra disaineri Runa Klocki loeng “Design for Change”. Runa tutvustab oma loomingu tagamaid ja inspiratsiooniallikaid ning räägib, kuidas disainerid saavad oma oskusi teiste hüvanguks kasutada.

Runa Klock pakub kuulajatele valikut oma projektidest ning esitab nendele toetudes loo kuidas loovmõtlemine, uudishimu ja koostöö aitavad algatada muutusi. Klocki motiveerib inimlikkus ning tema inspiratsiooniallikad on väga looduslähedased. Loodusest innustatud ja inimkeskse käsitlusviisiga Runa Klocki esimene suurem projekt oli ettevõtte Eplesang kaasasutamine, mis kasutab üleliigseid aedõunu, et valmistada filtreerimata täisõunamahla. Selle ettevõtte puhul väärib märkimist aga see, et tööle võetakse puuetega inimesi ja töötuid noori, kes soovivad saada töökogemust.

Klocki kirglikkus väljendub ka muudes samalaadsetes koostööprojektides, näiteks Oslo butiikhotellile The Thief lauanõude disainimises, mille valmistajad on Oslo vangla kinnipeetavad, või Bokhara-stiilis vaipade ja korvide kujundamises ning toodetele müügikanalite otsimises, et selle kaudu toetada Pakistani käsitöömeistreid ja pakkuda lastele tasuta haridust.

Kes on Runa Klock?

Norra läänerannikul üles kasvanud Runa Klocki looming on sageli inspireeritud loodusest. Runa on mitmekülgne disainer, kes tegeleb peale toodete ja esemete kujundamise toidu-, ruumi- ja sündmusekujundusega. Tema tööd iseloomustab koostöövalmidus eri elualade inimestega. Runal on magistrikraad disaini erialal (Oslo Kunstiakadeemia) ning ta kuulub nii disainerite ühendusse Klubben (Norra Disainerite Liit) kui ka Norra tippdisaini auhindade žüriisse.

Loeng toimub inglise keeles ja on tasuta.
Liitu üritusega Facebookis!

Head Uudised GoodNews