1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. VIRMALISED ISLANDIL! 4K HDR teler toob virmalised Islandile
VIRMALISED ISLANDIL! 4K HDR teler toob virmalised Islandile

VIRMALISED ISLANDIL! 4K HDR teler toob virmalised Islandile

01 Aurora_Main3Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) annab avalöögi kampaaniale, mis võimaldab näha virmalisi üle maailma ja seda kõige unikaalsemal viisil – uue 4K HDR-funktsiooniga OLED teleri ekraanilt.

20. juulil esitleb LG OLED virmalisi üritusel Reykjavikis, Islandil, mis algab kohaliku bändi Of Monsters and Men kontserdiga ning millele järgneb 4 kuud kestev fotonäitus, mis kujutab Islandi ilu LG OLED telerites. Kõikide riikide kodanikel on võimalus võita kontserdipileteid ja kõik hinnas Reykjaviki reisipaketi. Kampaania detailid leiad SIIT.

Keskööpäikese tõttu, mis hoiab terve riigi valgustatuna pea 24 tundi päevas, ei ole virmalised Islandil aprillist augustini nähtavad. Et anda turistidele ja kohalikele esmakordne võimalus näha virmalisi ka suvekuudel, on LG kutsunud ligi tuhat külalist Lights Out, Stars On nimelisele kontserdile, kus esineb ka kohalik bänd Of Monsters and Men.

Ainult üheks ööks kaetakse Reykjaviki Harpa kontserdimaja lagi, mis meenutab oma klaaspaneelidega LG elegantset Signature OLED telerit, 40 suure OLED teleriga, mille ideaalsetelt mustadelt ekraanidelt näidatakse Islandi öist taevast.

Kampaania osa on ka fotonäitus, mis näitab LG OLED telerites fotosid Islandi maastikust ja öötaevast. Fotode autoriteks on mitmed andekad Islandi loodusfotograafid, kelle fotosid näidatakse täiesti uuest vaatenurgast LG OLED teleritest. Näitust saab näha 20. juulist kuni 20. novembrini Harpa kontserdimajas

Kampaania vältel on LG töötanud auhinnatud Islandi kirjaniku ja aktivisti Andri Magnasoniga. Kaasa lööb ka professionaalne astrofotograaf Sean Parker, kes on loonud kunstiteoseid, mis kujutavad virmalistest tulvil Islandi öötaevast.  Kampaania loovjuhiks on populaarne YouTuber Lewis Hilsenteger (Unbox Therapy).

2006. aasta virmaliste vaatlemise hooajal tegi Islandi poeet ja novelist Andri Magnason Reykjaviki linnale ettepaneku koostööks, et teha öötaeva ilu esimest korda nähtavaks ka linnatingimustes. Magnason tahtis, et Reykjaviki inimesed saaks näha virmalisi ja tähti täielikult mustal taustal. Just nagu valguse reostuse eemaldamine võimaldas inimestel näha virmalisi kogu nende ilus, tõstab OLED teleri süsimust taust esile kontrasti ja edastab rikkalikku pilti. LG OLED teleri tunnusjooneks on eraldi valgustatud pikslid, elimineerides pilti moonutava LED taustvalguse vajaduse. Selle taustvalguseta on OLED telerid võimelised kuvama ideaalseid musti pilte eredate ja elutruude värvidega.

Kontsert ja fotonäitus toimuvad auhinnatud Harpa kontserdimajas, Reykjavikis.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews