1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. VIP-BUSSID! Go Bus hakkas Eestis sõitma tuttuute VIP-bussid
VIP-BUSSID! Go Bus hakkas Eestis sõitma tuttuute VIP-bussid

VIP-BUSSID! Go Bus hakkas Eestis sõitma tuttuute VIP-bussid

Foto: Anu Vane
Foto: Anu Vane

Bussiettevõte Go Bus soetas tellimusvedude bussiparki kolm tuliuut sõidukit, milliseid pole Eesti teedel veel vuranud – 2016. aastal ehitatud luksusliku sisustusega bussid vastavad muuhulgas Euroopas kehtestatud rangetele keskkonnanõuetele ning neid saab piiranguteta kasutada kõigis Euroopa linnades.

Go Bus hankis juunis ja juulis juurde kaks 50-kohalist Merzedes-Benz Evobus Tourismot ja ühe 19-kohalise Mercedes-Benz Sprinteri. Uute busside soetamisel loobuti bussipargi vanematest bussidest, mis tõstab VIP-tellimusvedude bussipargi sõidukite keskmise vanuse 3 aastani. „Meie andmetel ei ole nii uut ja läbivalt nii kõrge kvaliteediga bussiparki Eestis ühelgi teisel tellimusvedude pakkujal,“ ütles Go Busi tegevdirektor Enn Randmaa.

Soetatud Mercedes-Benzide näol on tegu Eestis hetkel kõige kaasaegsemate bussidega, mis vastavad Euroopas kehtestatud rangetele Euro 6 keskkonnanõuetele nii heitgaaside kui ka mürataseme poolest. Bussipargi uhkuseks on tuliuus 19-kohaline Mercedes-Benz Sprinter, mis jõudis Eestisse juuni lõpus ja asus kohe kliente teenindama. Koos uue bussiga on Go Busil kokku kuus 11-19-kohalist luksuslikku väikebussi, mis sobivad teenindama eelkõige riigi väliskülalisi, äridelegatsioone ning erinevaid sündmusi firma väljasõitudest pidulike üritusteni.

Foto: Anu Vane
Foto: Anu Vane

„Kolm aastat tagasi seadsime eesmärgiks tõusta tellimusvedude alal Eesti parimaks teenusepakkujaks ning täna võin öelda, et koos lisandunud bussidega oleme eesmärgi saavutanud,“ sõnas Randmaa. „Lähima paari aasta jooksul plaanime VIP-klassi tellimusvedude bussiparki veelgi suurendada ning järjepidevalt tegeleda busside uuendamisega, et meie teenusekvaliteet võiks klientide soove mitte ainult täita, vaid ka nende ootusi ületada.“

Lisaks otse tehasest väljunud bussidele hankis Go Bus juurde ka ühe 53-kohalise bussi Volvo 9700, mis vastab keskkonnanõuetele Euro 5 ja võimaldab täita tellimusvedusid piiranguteta kõigis Euroopa linnades, sealhulgas Skandinaavias ja linnade n-ö rohelistes tsoonides, kus on kehtestatud karmid nõuded busside tehnilisele seisukorrale.

Foto: Anu Vane
Foto: Anu Vane

“Alati ei olegi aastaarv ainus tegur, mille järgi Go Bus tellimisveo busse valib,” ütles Randmaa. „Lisandunud Volvo 9700 on küll aastast 2014. aastast, aga tema eeliseks on suurepärane reisijamugavus: 14 meetrit pikas bussis on vaid 53 istekohta, mis tähendab ületamatult palju jalaruumi ja avarust.”

Tänavatel tunneb kõige uuemad Go Busi tellimusveo bussid ära valge värvi järgi: kuna nõudlus on suur, asusid bussid kohe kliente teenindama ning saavad Go Busile iseloomuliku läänemeresinise värvi lähikuudel.

Head Uudised GoodNews