1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Veebruaris peatus majutusettevõtetes mullusest enam turiste
Veebruaris peatus majutusettevõtetes mullusest enam turiste

Veebruaris peatus majutusettevõtetes mullusest enam turiste

Foto: Kreutzwald hotel Tallinn
Foto: Kreutzwald hotel Tallinn

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2014. aasta veebruaris 178 000 turisti, mis oli eelmise aasta veebruariga võrreldes 11 protsenti rohkem, teatas statistikaamet.

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 102 000 välisturisti ehk 10 000 välisturisti enam kui 2013. aasta veebruaris. Kolm neljandikku välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt ehk kokku ligi 8000 turisti enam kui aasta tagasi veebruaris. Paljudest Euroopa riikidest saabus rohkem turiste kui mullu samal ajal. Samas Suurbritannia ja Norra turiste oli majutusettevõtetes eelmise aasta veebruariga võrreldes vähem. Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest (45 protsenti) saabunud turistide arv, kuid Aasia riikide turistide osatähtsus majutusettevõtete klientide hulgas on väike.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 77 000, mida oli 7000 siseturisti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. 55 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja neljandik tööreisil. Harju maakonnas peatus 27 ja Pärnu maakonnas 17 protsenti, Tartu ja Ida-Viru maakonnas kummaski aga kümnendik majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Eelmise aasta veebruariga võrreldes suurenes siseturistide arv Pärnu maakonnas kolmandiku ja Ida-Viru maakonnas enam kui viiendiku võrra.

Veebruaris pakkus külastajatele teenust 863 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 40 000 voodikohta. Täidetud oli 35 protsenti tubadest ja 29 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ja oli 2013. aasta veebruariga võrreldes samal tasemel. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem vaid Harju ja Lääne-Viru maakonnas. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 24 eurot ja Tartu maakonnas 27 eurot.

Head Uudised GoodNews