1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. VALI UUS BUSSIKUJUNDUS! Linn kutsub tartlasi valima uut bussikujundust
VALI UUS BUSSIKUJUNDUS! Linn kutsub tartlasi valima uut bussikujundust

VALI UUS BUSSIKUJUNDUS! Linn kutsub tartlasi valima uut bussikujundust

Kavand nr 5 Foto: Tartu linnavalitsus
Kavand nr 5
Foto: Tartu linnavalitsus

Seoses kavandatava uue bussiliiniveo riigihankega, on Tartu linnal plaanis uuendada ka busside väljanägemist. Linnaliinibussidele uue kujunduse valimisel oodatakse ka tartlaste arvamust – 1.-14. veebruarini saab iga linlane Tartu linna kodulehel valida oma lemmikkavandi.

“Uut liiniveolepingut ette valmistades on tehtud põhjalikku eeltööd, et pakkuda tartlastele võimalikult head teenust, samal ajal säästes ka linnakeskkonda. Kuna uus leping toob Tartu tänavatele ka uued bussid, siis on sobiv hetk ka busside väljanägemist värskendada, sest ilusad linnaliinibussid on kujunenud juba omamoodi Tartu kaubamärgiks,” ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Linnavalitsus kaasas uue bussikujunduse leidmisse Tartu Kõrgema Kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti osakonna tudengid, kes pakkusid välja rea kavandeid. Professionaalne žürii valis tudengite töödest välja 6 kavandit, mille kohta oodatakse nüüd ka linnaelanike arvamust. Lõpliku otsuse, millised võiksid näha välja Tartu bussid järgneval kümnel aastal, teeb linnavalitsus lähtudes nii žürii kui ka linlaste arvamusest.Praegune liiniveoleping ASiga SEBE lõpeb Tartu linnal 2017. aasta suvel. Lähiajal kuulutatakse välja uus liiniveohange.

Esialgsete hanketingimuste kohaselt on kavas linna ühistranspordis võtta kasutusele kõik uued ja madalapõhjalised bussid. Plaanis on suurendada busside arvu ja loobuda väikese mahutavusega bussidest. Arutelud on käimas gaasiküttel töötavate busside kasutamise osas.

Uus liiniveoleping sõlmitakse kümneks aastaks – 1.07.2017 kuni 30.06.2027.

Bussikavanditega saab tutvuda ja oma lemmiku poolt hääletada Tartu kodulehel.

Oma eelistusest võib teada anda ka linnavalitsuse infokeskuse telefonil 7361 101 nimetades lemmikkavandi numbri ja enda kontaktandmed.

VAATA KAVANDEID!

Head Uudised GoodNews