1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Väinamere laevareisijate hulk kasvas aprillis oluliselt
Väinamere laevareisijate hulk kasvas aprillis oluliselt

Väinamere laevareisijate hulk kasvas aprillis oluliselt

Foto: Tuulelaevad.ee
Foto: Tuulelaevad.ee

Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla liinidel olid aprillis läbi aegade suurimad kasvunumbrid: Hiiumaa liinil tõusis sõidukite arv mulluse aprilliga võrrelduna koguni 30 protsenti ning Saaremaa liinil 21 protsenti.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul suurenes reisijate arv mitte ainult lihavõttepühade ajal, vaid kogu kuu vältel. “Lihavõtted andsid möödunud aastaga võrreldes juurde 4-5 protsenti. Kindlasti mõjutas nõudlust oluliselt suviselt soe ilm, eriti kuna varasematel aastatel on aprill olnud reeglina raskete jääolude kuu,” ütles Treiel.

Saaremaale sai pühade ajal sõita valdavalt ooteajata, Hiiumaa liinil tekkisid tippajal veel kuni 3-tunnised ooteajad.

“Selle lahenduseks on ainult teise samasuguse laeva toomine liinile. Regula on kahjuks tänaseks juba väike. Kogu piirkonnale annaks aga hoopis uue hoo uus laev ka Triigi-Sõru liinile. Väinamere reisijaarvu statistika tõestab, et esmalt tuleb luua võimalus ja siis kasv tuleb sellele järele, mitte vastupidi. Pikaajaliselt pakkumisest suurem nõudlus hoopis peletab eemale,” rääkis Treiel.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindas Väinamere Liinid aprillis 99 948 reisijat ja 45 247 sõidukit, mida on mulluse sama kuuga võrreldes vastavalt 22 protsenti ja 21 protsenti enam. Heltermaa-Rohuküla liin kogus 34 684 reisijat ja 15 547 sõidukit, mida on eelmise aasta aprillist koguni 33 protsenti ja 30 protsenti enam. Triigi-Sõru liin säilitas mullusega enam-vähem sama taseme – reisijate arvuks kujunes 1288 ehk mullusest 6 protsenti vähem, kuid sõidukeid tuli 665 ehk mullusest 6 protsenti rohkem.

Head Uudised GoodNews