1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Vaata milliste bussidega saab ühe euro eest sõita
Vaata milliste bussidega saab ühe euro eest sõita

Vaata milliste bussidega saab ühe euro eest sõita

HEN_0127Odavbussifirma Simple Express soetas 11 uut eritellimusel valminud suurendatud reavahega bussi, mis alates tänasest liinile lähevad. Investeering 18 linna läbima hakkavatesse bussidesse ulatus 1,7 miljoni euroni.

Simple Expressi jaoks eritellimusel valminud bussides on standardlahendusest vähem istekohti, et reisijatel oleks rohkem jalaruumi. “Tavaliselt suruvad ettevõtted bussi efektiivsuse tõstmiseks salongi võimalikult palju kohti. Meie peame tähtsamaks reisijate mugavust ja näeme ühe olulise konkurentsieelisena suuremat jalaruumi,” rääkis Simple Expressi kaubamärki kasutava Eesti Bussi juht Gunnar Obolenski. Kui muidu on sellistes bussides 45 kohta, siis Simple Expressi bussides on 39 istekohta.

HEN_0097-HDRKuigi odavbussifirma piletihinnad algavad ühest eurost, on rõhku pandud igakülgsele reisimugavuse tõstmisele. Turvavöödega varustatud pehmed istmed on reguleeritavad ja istmevahed laiemad, bussides on tasuta WiFi ning iga istmepaari juures on ka pistik elektroonikaseadmete laadimiseks. Bussis piletit ostes saab tasuda ka pangakaardiga.

“Simple Express tõestab ilmekalt, et odavbussifirma sääst saab tulla mujalt kui reisijate mugavuse arvelt. Meie uued bussid pakuvad meeldivat reisikogemust, ent sealjuures algavad piletihinnad kiiremate planeerijate jaoks kõigest ühest eurost,” selgitas Obolenski.

Obolenski sõnul on valitud bussid ka väga keskkonnasõbralikud. “Meie bussid vastavad EURO 6 heitgaaside standardile ehk bussi mootor täidab kõige madalamad heitmete piirnormid. Pool naljaga võib öelda, et nende busside summutitest tuleb välja praktiliselt vaid veeaur,” rääkis Obolenski. Simple Expressi uute busside kütusekulu on kolmandiku võrra väiksem ehk vaid 19 liitrit saja kilomeetri kohta.

Simple Expressi üheeuroseid pileteid on võimalik osta ettevõtte kodulehelt www.simpleexpress.eu, müüki tulevad soodsaima hinnaga piletid üks kuu enne väljumist. Pileteid on võimalik osta ka bussidest, bussijaamadest ja www.tpilet.ee kodulehelt, kuid siis tuleb reisijal sõltuvalt hinnatsoonist maksta 1-2 eurot rohkem.

Simple Express on esimene odavbussifirma Eestis ja Baltimaades. Rahvusvaheliselt tegutseb ettevõte alates 2010. aastast ning Eesti turul alates 2014. aasta augustist. Aastase tegutsemisaja jooksul on Simple Expressiga reisinud juba ligi 400 000 inimest. Eesti turul opereerib Simple Express kaubamärgiga busse Eesti Buss OÜ.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews