1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. «Tourest 2015» Lääne-Virumaa messipinnale kerkib puidulippidest kuusk
«Tourest 2015» Lääne-Virumaa messipinnale kerkib puidulippidest kuusk

«Tourest 2015» Lääne-Virumaa messipinnale kerkib puidulippidest kuusk

Foto: Heli Nõgene
Foto: Heli Nõgene

13. veebruaril algab Tallinnas 24. rahvusvaheline turismimess “Tourest 2015”, kus Lääne-Virumaa messipinnale püstitatakse viiemeetrine multifunktsionaalne  puidulippidest kuusepuu.

„Sel aastal on maakonna pinnakujunduses lähtutud maailmakuulsast Rakvere kuuse kontseptsioonist. Kui originaalkuuse autoriks on Rakvere linnakunstnik Teet Suur, siis puidulippidest messikuuse on kujundanud Avinurme Puiduait,“  sõnas Lääne-Viru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Mari Knjazev. Tema sõnul täidab ehitis vanimal ja suurimal turismimessil mitut funktsiooni ja 13.-15 veebruaril on oodatud kõik Eesti Näituste messikeskusse seda uudistama.

Lääne-Virumaa kasutuses on Puhka Eestis halli üks suurimaid pindasid (60m2), kus Lääne-Viru Maavalitsuse ja MTÜ Lääne-Viru Turismi koordineerimisel esindavad Lääne-Virumaad 11 ettevõtet ja asutust.

Suurimate turismiobjektidena on messipinnal väljas kõik kolm Lahemaa mõisat koos Rakvere linnusega. Lisaks on pinnal esindatud SA Virumaa Muuseumide Eesti Politseimuuseum, MTÜ Viru Folk,  MTÜ PAIK (Pandivere piirkond), Karepa Ravimtaimeaed, Lontova Seikluspark, Jaanioja Käsitöötalu. Lisaks ka Ida-Virumaal asuv Avinurme Puiduait. Eraldi pinnal on turismimessil Lääne-Virumaalt esindatud ka Aqva Hotel & Spa.

Maakonna messipinna avab reede keskpäeval maavanem Marko Torm. Messipinna avamist sponsoreerivad Viru Õlu AS, Päts OÜ, Aravuse OÜ, RMK Sagadi mõis, SA Virumaa Muuseumid, AS E. Strauss, Kaarli talu ja OÜ Norman Ravimtaimed.

Vanim ja suurim turismimess Balti riikides toimub 13.-15.veebruaril Eesti Näituste messikeskuses. Sissepääsu tagab messikutse või 3-eurone pilet.

Lääne-Viru maakond on maavalitsuse koordineerimisel ja toetusel rahvusvahelisel turismimessil Tourest maakonna puhkuseveetmise võimalusi, uusi turismitooteid ja suurüritusi tutvustanud aastast 2007.

Asutustel-ettevõtetel, kes soovivad osaleda järgmisel Tourest messil maakonna pinnal, tuleb kontakteeruda Lääne-Viru Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Mari Knjazeviga, telefonil 3258013 või e-posti aadressil mari.knjazev@laane-viru.maavalitsus.ee.

 

Head Uudised GoodNews