1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Tark on olla teadlik! Mida Instagram sinu kohta teab?

Tark on olla teadlik! Mida Instagram sinu kohta teab?

Sarnaselt Facebookile saab nüüd ka Instagramist kätte kogu enda kohta käiva teabe, kuna Instagram on loonud võimaluse igal inimesel alla laadida info, mida keskkond meist on kogunud.

Muutus on seotud eelkõige uue Euroopa andmekaitse regulatsiooniga, mis hakkab kehtima 25. maist ning sätestab, et inimesel on õigus teada, milliseid andmeid tema kohta teatakse ja soovi korral neid oma parema äranägemise järgi liigutada.

Tele2 Eesti klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul on see hea võimalus kontrollida, mida Instagram meie kohta tegelikult teab. „Lahendus võimaldab kasutajatel eksportida oma fotosid, videoid, alates 2017. aasta detsembrikuust arhiveeritud story’sid, profiili infot, kommentaare ja sõnumeid,“ rääkis Seliov.

Enda kohta käivaid andmeid saab hetkel alla laadida vaid veebilehe kaudu ning need edastatakse kasutaja meiliaadressile lubaduste kohaselt hiljemalt 48 tunni jooksul.

„Sarnane võimalus on olemas ka Facebookil ning kindlasti tasuks aeg-ajalt pilk peale visata, mida sotsiaalmeediaplatvormid meie kohta tegelikult teavad, et teha edaspidi targemaid valikuid info jagamisel,“ soovitas Seliov, märkides, et tihti tuleb see inimestele üllatusena, kui palju tegelikult erinevad platvormid meie kohta infot omavad.

Instagram on üks suurimaid sotsiaalmeediaplatvorme ning sellel pildikeskkonnal on üle 800 miljoni kasutaja.

Vaata ka ise, mida Instagram sinu kohta teab SIIT!

Oma andmeid saad alla laadida ka Facebookist. Selleks mine Settings ning vali vasakult menüüst Your Facebook Information. Sellelt alalehelt on võimalik kogu informatsiooni nii alla laadida, hallata kui ka kategooriate kaupa vaadata.

Head Uudised GoodNews