1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Tallinnas eksponeeritakse Hiina valgusskulptuure
Tallinnas eksponeeritakse Hiina valgusskulptuure

Tallinnas eksponeeritakse Hiina valgusskulptuure

23. jaanuarist kuni 6. veebruarini saab Tallinnas Kaarli puiesteel imetleda Hiinast pärit värvikirevaid valgusskulptuure.

Suursugused valgustatud skulptuurid kujutavad 40-meetrist draakonit ja pandasid. Näitus saab teoks Tallinna kultuuriameti ja Pekingi suursaatkonna koostöös.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Tallinnasse saabuvad Hiina  valgusskulptuurid osa maailmas armastatud Hiina laternate festivalist. „Käsitööna valminud loomakujulised laternad toovad linnapilti värvi ja muudavad hämarad talvepäevad helgemaks. Viis meetrit kõrge ja ligi 40 meetrit pikk draakon saab olema vaatamisväärsus ning 11 pandakaru bambusroo vahel kutsuvad kindlasti uudistama ja koos pilti tegema,“ lisas abilinnapea.

Eksootilisi hiina laternaid sai sügisel imetleda Berliini valgusfestivalil, novembrist jaanuari alguseni oli suursuguste valgusskulptuuride park avatud aga Leedus Pakruojise mõisas. Hiinast pärit rahvusvaheline ettevõte Haitian Culture, kes laternad ka Tallinnasse toob, on taolisi laternafestivale korraldanud juba 20 aastat rohkem kui 40 riigis.

Valgusskulptuuride ekspositsioon avab Hiina uusaasta saabumisele pühendatud ürituste sarja, mis kulmineerub 2. veebruaril Vabaduse väljakul. Eestisse saabuvad sel puhul muusikud, tantsijad ja võitluskunstideartistid Pekingist.

Head Uudised GoodNews