1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tallinn krooniti parima hinna ja kvaliteedi suhtega külastusväärseks sihtkohaks
Tallinn krooniti parima hinna ja kvaliteedi suhtega külastusväärseks sihtkohaks

Tallinn krooniti parima hinna ja kvaliteedi suhtega külastusväärseks sihtkohaks

Foto: Shutterstock

Mainekas rahvusvaheline reisijuhtide kirjastaja Lonely Planet nimetas Tallinna parima kvaliteedi ja hinna suhtega linnaks, mida 2018. aastal kindlasti külastada tasub.

Igal aastal korraldab Lonely Planet kampaania „Best in Travel“ tõmbamaks tähelepanu maailma silmapaistvamatele sihtkohtadele. Võistlus toimub erinevates kategooriates ja Tallinnal on au kanda võitjatiitlit  „Best Value Destination 2018“ linnade kategoorias.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk rõõmustab Tallinna kõrge tiitli üle ja lisab, et Tallinn on välisturistide hulgas kõrgelt hinnatud. „Tallinna väliskülastajate uuringutest ilmneb, et Tallinna külastanud välisturistidest  97% soovitaks ka oma sõpradel-tuttavatel Tallinna külastada. 2016. aastal tehti Tallinnasse 4,3 miljonit väliskülastust, millest pooled olid ööbimisega. Tallinn on valmis reisihuvilistele oma kõrgelt nomineeritud turismilinna tutvustama ja külalislahkust pakkuma“, kinnitab Eha Võrk.

Kuidas Lonely Planet parimate nimekirju koostab?

Kõige määravamaks on reisijate vahetu tagasiside, ehe kasutajakogemus. Reisijate tagasisidet vaagivad Lonely Planeti toimetajad, kes koostavad saadu põhjal lühema nimekirja köitvamatest ja eripalgelisematest kohtadest. Lõpliku sõna ütlevad Lonely Planeti nimekad meeskonnaliikmed omanikest toimetajateni, kes valivad välja juba tõelised X-faktoriga sihtkohad ja nende järjestuse.

Miks Tallinn väljavalituks osutus?

Tallinna trumpideks said soojad lõputud suvepäevad, maaliline vanalinn suurepäraste restoranide ja taskukohaste hindadega, linna erinevad asumid Kadriorust Kalamajani ja nende lähedus, Tallinnas jõuab ka jala käies kiiresti kõikjale. Linnas valitsevad käsikäes mõnus kogukondlikkuse tunne ja hoogne areng, ometi on siin ka võimalus tunnetada vahetult kogu Eesti lähiajalugu.

Head Uudised GoodNews